26. kolo
29.03.2008 15:30 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

VfL Bochum - Borussia Dortmund 3:3

V Bochumi padaly góly. V napínavém sobotním derby remizovala domácí Bochum s Borussií Dortmund 3:3. Pro VfL to byla po 90 minutách již 4. remíza za sebou a Borussia čeká již pět zápasů na výhru. Domácí tým si upevnil s 33. body pozici před Dortmundem.

V prvním poločase nabídly oba celky divákům velmi dobrou fotbalovou podívanou, ve které padlo 5 branek. Nejdřív šla do vedení Bochum a hned do dvougólového. Autorem prvního bochumského gólu byl Christoph Dambrowski (3.). Azaouagh poslal přímý kop na svatyni, brankář BVB Ziegler stačil střelu odrazit právě do místa, kde se nacházel Dambrowski, který stačil míč došoupnout přes barnkovou čáru. Po šesti minutách začal akci opět Azaouagh, zatáhl míč po pravé straně, obešel dortmundského Kehla a přihrál zpět na volého Auera. Ten ze čtrnácti metrů nedal Zieglerovi žádnou šanci. Hra měla nesmírné tempo. Borusia se nenechala zastrašit. Ve 37. minutě Sebastian Kehl nejlépe zareagoval na Dedeho přímý kop a hlavičkou snížil na 2:1. O dvě minuty později za stejné situace, po přímém kopu Dedeho, nejlépe situaci zhodnotil Mladen Petrič a srovnal skóre na 2:2.

Na tahu byla Bochum. Tři minuty před přestávkou se do šestnáctky soupeře prodral Auer. Neomylně pak poslal míč podél Zieglera do levého rohu jeho brány.

Po výměně stran se lépe do hry dostala Borussia. Po několika minutách převzala kontrolu nad zápasem. V 50. minutě přistála střela Petriče v Laštůvkově náruči. O čtvrt hodinky později však vyrovnávajícímu gólu nemohl zabránit. V 65. minutě poslal Petrič míč za soupeřovu obranu, kde jej čerstvě vystřídaný Klimowicz hrudí zpracoval a pokusil se ho přehodit přes vybíhajícího Laštůvku. Ten se míče sice dotknul, ale pevně nechytil. Míč se kutálel nezadržitelně směrem do brány, kam jej pomohl dotlačit přibíhající Tinga.

Oba týmy si vytvořily ještě několik nebezpečných situací, ale výsledek už do konce utkání neovlivnily.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele