33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

MSV Duisburg - Bayern Mnichov 2:3

Bayern Mnichov zvítězil díky třem brankám z prvního poločasu v Duisburgu 3:2 a sebral tak zebrám naději na záchranu. MSV Duisburg se tak stal po nováčkovi Hanse Rostock druhým sestupujícím celkem.

Bavorský tým sice inkasoval v tomto utkání dvě branky, ale má stále naději překonat 20 let starý rekord Werneru Brémy v počtu obdržených branek. Brémy tehdy dostali 22 gólů, Bayern má nyní na svém kontě o dvě méně. Pro legendu německého fotbalu, Olivera Kahna, by to bylo skvělé rozloučení s kariérou, neboť je zrzavý brankář podepsán velkou měrou pod tímto nízkým číslem.

Bayern si zařídil titul již několik kol zpět a tak v tomto utkání nechal Ottmar Hitzfeld odpočívat velké množství hvězd. Ani na střídačce se neobjevil kanonýr Luca Toni spolu s Luciem a Franckem Ribérym. Na lavičku náhradníků pak usedli Philipp Lahm, Christian Lell a Zé Roberto. Naopak trenér MSV, Rudi Bommer, nemohl nechat nic náhodě, a tak sestavil nejsilnější možné složení týmu.

Lepší start si ani hráči Bayernu nemohli přát. Ve třetí minutě vystřelil z dvaadvaceti metrů zpoza obránce Andreas Ottl a míč se třepotal v síti. Pro MSV Arenu to byl šok. Nicméně peklo domácích ještě neskončilo. O čtvrt hodiny později se rozjel stroj jménem Lucas Podolski. Nejprve navýšil hlavou na 2:0 pro hostující celek a hned o dvě minuty později přidal další branku. Brankář Tom Starke sice velmi dobře vyrazil střelu José Ernesta Sosy, ovšem na dorážku Podolského byl krátký. Až do konce prvního poločasu se domácí na nic výrazného nezmohli a do kabin se odcházelo za zdrcujícího stavu 0:3.

Tři minuty po obrátce se opřel do míče domácí záložník Mihai Tararache a svou dalekonosnou střelou skvěle překonal Kahna. Domácím svitla naděje, když o šest minut později vstřelili kontaktní branku. Markus Daun se prohnal kolem Daniela Van Buytena a přehodil překvapeného Kahna. Nicméně, po velmi špatném startu do druhé půle se hosté pomalu dostávali do převahy. Tom Starke musel vytáhnout dva skvělé zákroky proti šancím Schlaudraffa a Podolského. Do konce utkání již domácí s výsledkem nic neudělali a MSV Arena se tak zahalila do sestupového smutku.

Autor: Pavel Bartl / espnsoccernet.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bayern bez potíží udolá tři body

Reagovat
smazaný uživatel

Duisburg opet sestup .. škoda držely se .!

Reagovat
smazaný uživatel

a Norimberk sestoupí taky ,,,!!!Hurá !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele