21. kolo
23.02.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hansa Rostock 1:0

Borussia Dortmund udolala stejně jako na podzim Hansu Rostock 1:0. Tentokrát nejtěsnější vítězství zařídil ve druhém poločase střídající Klimowicz.

BVB začalo utkání podle očekávání aktivněji. První šanci měl po spolupráci Buckleyho a Freie Petrič, chorvatský střelec ale na Wächtera nevyzrál. Domácí se snažili, Hansa vyčkávala pečlivě zakuklená v obrané ulitě. Ve 32. minutě si celý stadion žádal po faulu na Petriče penaltu, rozhodčí Fandel ale nechal pokračovat ve hře. Jedinou útočnou akcí hostí, která stojí za zmínku, je volej mladíka Steina z 20 metrů, který ale šel vedle.

I ve druhém poločase se jelo podle stejných not, jako v tom prvním. Aktivnější byla Borussia, první šanci si však v 56. minutě vypracoval hostující Kern, střílel ale nad Ziglerovu branku. O minutu později přišel na hřiště Diego Klimowicz a jak se ukázalo, trenér Doll měl šťastnou ruku. V 67. minutě Federico geniálně uvolnil Rukavinu, ten našel v pokutovém území Klimowicze a argentinský střelec už neměl při zakončování potíže – 1:0. Rostock musel hru otevřít, což byla voda na mlýn Freiovi, švýcarský reprezentant ale své dva pokusy poslal vedle a po jeho centru uklidňující gól nepřidal ani hlavou Klimowicz. Když ale v jediné hostující šanci na vyrovnání neuspěl Rahn, mohli se radovat domácí.

Dortmund se díky třem bodům posunul v tabulce na jedenáctou pozici, Rostock i přes prohru zůstává čtrnáctý.

Autor: Petr Vaněček / bvb.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele