16. kolo
07.12.2007 20:30 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 6:1

Předčasnou vánoční nadílku si veze Arminie Bielefeld ze hřiště Borussie Dortmund po výprasku 1:6. Vysokou výhru domácím zajistily skvělé vstupy do obou poločasů, hosté debakl jen zmírnili gólem v poslední desetiminutovce.

Domácí do utkání vlétli a nátlakovou hrou si vynutili tlak už od prvních minut. Za svou aktivitu byli patřičně odměněni už ve 13. minutě. Akci rozjel Blaszczykowski kolmou přihrávkou na Kringeho, ten zprava od brankové čáry našel zpětnou přihrávkou ve středu pokutového území Tingu a brazilský záložník se po drobných peripetiích s míčem trefil levačkou k tyči – 1:0. O sedm minut později už vedli domácí o dvě branky. Mladen Petrič se zprava probil do pokutového území, svou přihrávkou ještě hledal před práznou Valdeze, ale před ním míč stačil uklidit do vlastní sítě nešťastný Markus Schuler – 2:0. Ve zbytku poločasu se už nic závažného neudálo.

To hlavní totiž přišlo po pauze. Ještě se ani diváci v zaplněném Signal Iduna Parku nestačili usadit a už mohli křičet gól potřetí. Hned ve 46. minutě totiž cetroval zleva Dede a Petrič hlavičkou přeloboval Fernandeze – 3:0. Jižní tribuna, kde je kotel domácích "schwarz-gelben" už začala předčasně slavit a vysílat do oběhu mexické vlny, to navíc ještě fandové domácích nevěděli, že se budou radovat ještě třikrát.

Skóre se opět hnulo v minutě pětapadesáté. Český zadák v barvách Arminie Petr Gabriel zahrál v pokutovém území rukou a následný pokutový kop bez problémů proměnil Nelson Valdez – 4:0. Za dalších šest minut už svítil na světelné tabuli "bůr". Petrič z levé strany odcentroval a pro Kringeho nebyl problém z blízkosti skórovat – 5:0. Nejkrásnější okamžik utkání přišel v 67. minutě. Giovanni Federico se rozběhl s míčem, nasadil jesle Gabrielovi a přízemní střelou přesně k pravé tyči završil galapředstavení domácí ofenzivy – 6:0. Hosté dokázali už jen zmírnit debakl, v 80. minutě po přihrávce Kampera vystřelil Oliver Kirch a jeho nemastná, neslaná střela proklouzla Weidenfellerovi do branky - 6:1.

Borussia si drtivou výhrou zlepšila skóre a poskočila před dalšími zápasy 16. kola na devátou příčku, Arminia prozatím zůstává čtrnáctá.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele