21. kolo
24.02.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hamburger SV 1:1

Ve šlágru kola remizoval vedoucí Bayern doma s Hamburkem 1:1. Branky v Allianz Areně padaly až po hodině hry, na trefu Oliče dokázal odpovědět Zé Roberto.

Začátek utkání i většina první půle se nesla ve znamení obran. Zvláště HSV bylo podle očekávání dost zalezlé. Zaměstnanějším brankářem byl ale přesto Frank Rost, nejvíce se zapotil při tečované střele Zé Roberta a hlavičce Toniho po centru Altintopa. Za hosty to z uctivé vzdálenosti zkoušeli Olič a De Jong, ke gólu ale měla jejich snaha daleko. Blíž ke skórování byl krátce před půli Van Bommel, z dobré pozice ale namířil vedle.

Aktivnější hry a gólů se vyprodaný stadion v Mnichově dočkal po přestávce. Nejprve Guerrerovu šanci zneškodnil Kahn, na druhé straně se uvnitř pokutového území dostal k míči Lell, jeho pokus byl ale moc slabý na to, aby překvapil Rosta. O chvíli později to zkoušel Zé Roberto, ale úvodní branka střetnutí přišela až v 60. minutě a dali ji hosté. Lúcio si před vlastním pokutovým územím tak dlouho hrál s míčem, až mu ho odebral Jarolím, nahrál Oličovi a chorvatský šutér tváří v tvář Kahnovi nezaváhal – 0:1.

S odpovědí ale Bayern dlouho neotálel. V 66. minutě se po autu z pravé strany dostal k míči Ribéry, v těsné blízkosti Rosta ho zasekávačkou vrátil na penaltový puntík, odkud ho Zé Roberto bez problémů uklidil do prázdné brány – 1:1. Otočit utkání poté ještě mohl Toni, jeho střelu zblízka ale zneškodnil Rost. V hektickém závěru na sebe ještě upozornil van Bommel, který v krátkém sledu uviděl dvě žluté karty a musel jít ze hřiště o pár minut dřív než ostatní hráči.

Bayern i přes ztrátu dvou bodů navýšil svůj náskok v čele na čtyři body, k čemuž mu dopomohla prohra Brém ve Frankfurtu. Hamburk se propadl ze třetího na čtvrté místo, o skóre ho předstihl Leverkusen.

Autor: Petr Vaněček / fcbayern.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele