24. kolo
16.03.2008 17:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 4:1

V dohrávce 24. kola rozprášil doma Bayer Leverkusen předposlední Norimberk a poskočil na třetí pozici zaručující postup do Ligy mistrů. Na cestě ještě odšoupnul Werder Brémy, který prohrál domácí zápas proti Wolfsburgu.

Čtyři dny po postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA si Bayer zapsal další úspěch, když porazil před vyprodanou BayArenou 1. FC Norimberk 4:1, který díky deváté porážce na hřišti soupeře se stále topí na sestupové pozici.

Michael Skibbe vsadil po vysilujícím zápase proti Hamburku na lehkou rotaci. Bernd Schneider nahradil Artura Vidala a Vratislav Gresko Hanse Sarpeie.

Bayer se nechal dál unášet na vlně úspěchu hned na začátku zápasu. V šesté minutě namířil Schneider rohový kop přímo do středu šestnáctky, kde čekal Rolfes. Jeho hlavičku stačil Klewer jen tak tak odvrátit ale bohužel přimo pod nohy Hagguie, který ze čtyř metrů dopravil míč přes brankovou čáru.

Norimberk se necítil být prvním gólem ve vlastní síti nějak ovlivněn a hrál odvážně dopředu. Jeho snaha byla odměněna. Jan Koller zachytil míč na prsou a poslal volnému Misimoviči. Ten nezaváhal a kopl míč směrem na Adlerovu bránu. Po cestě se snažil Friedrich míč odkopnout, ale místo toho připravil pro Adlera nechytatelný vlastní gól.

Norimberk hledal nadále cesty k bráně soupeře. Pilný Saenko to zkoušel po levé straně a po jeho sóle střílel Reinhardt půl metru vedle. Další Saenkovu střelu odrazil Adler na roh.

Hra byla v této fázi vyrovnaná. V 38. minutě mohl Gekas před očima svého trenéra národního mužstva Otta Rehagela zvýšit na 2:1, ale jeho hlavička po Klewerově chybě mířila příliš vysoko.

Po přestávce provedl Skibbe v sestavě pár změn. Vidal znovu nahradil Schneidera, Tranquillo Barnetta vyvíjel po pravé straně víc tlaku a Bayer se dostával minutu po minutě více do hry.

Energický Greskův nástup na uvolněné pravé straně norimberské obrany zahájil vítězné tažení Leverkusenu. Greskovu přihrávku z boku nešťastně vrazil do vlastní brány Glauber vedle připraveného Gekase. O dvě minuty pozdějí zvýšil na 3:1 Gekas osobně. Na penaltové hranici se otočil a poslal míč za Klewerovy záda.

Norimberk se znovu našel a začal s Bayerem vyložený boj. Klugově šikmé dělovce chyběly jen centimetry (68.). Na druhé straně smolař Kießling ztroskotal z osmi metrů na Klewerovi (72.)

Zavěrečná fáze patřila opět Bayeru. Barbarezova hlavička už mohla znamenat další gól. Ale předsi jen zůstalo na Kießlingovi, aby proti svému bývalému klubu zvýšil na konečných 4:1.

Sarpeiův pas prodloužil útočník stehnem pod břevno norimberské brány (82.)

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de, bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen je ve formě, doufám, že mu to aspoň trochu ztížíme. Ale bodík by bodnul ! Tip 1:1. 1.FCN !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída, nejde to a nejde ! Záchrana se nám stále vzdaluje, možná bude opravdu lepší, když to vezmu jako skvělou terapii, zahrát si v příštím ročníku jen 2.bundesligu !!! Je tu ještěe šance to otočit, naděje umírá poslední. 1.FCN !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele