33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 2:2

Jistotu setrvání v nejvyšší německé soutěži nemá Arminia Bielefeld ani po 33. kole, ve kterém remizovala 2:2 s Borussií Dortmund a o udržení bude muset bojovat ještě příští týden. Pro domácí to ale je nešťastný výsledek, jelikož ještě do 83. minutě vedli 2:1. Poté ovšem zaúřadoval Rowen Fernandez, jenž si dal vlastní gól a stanovil konečný výsledek 2:2.

Skóre otevřel ve 24. minutě z penalty domácí Thorben Marx, ale o čtyři minuty později již bylo zásluhou Delrona Buckleyho vyrovnáno. Do poločasu ještě stihl strhnout vedení na stranu domácích Artur Wichniarek, ale v již zmiňovaném závěru nakonec Arminia o tři body přišla. Od 79. minuty navíc hrála Borussia bez vyloučeného Roberta Kovače.

Úvod prvního poločasu byl spíše takovým poznáváním a do šancí se oba celky dostávaly jen sporadicky. První vážnější šance, která přinesla také úvodní branku, přišla ve 24. minutě, kdy ve vápně nekompromisně propálil brankáře Hötteckeho Marx a poslal domácí do vedení. Jenomže radost netrvala dlouho, když o čtyři minuty později vyrovnával po skvělé přihrávce do prázdné brány Buckley. Stav se znovu měnil ve 34. minutě, kdy akci na jeden dotek předvedla dvojice Wichniarek, Halfar a první jmenovaný jí následně zakončil povedenou střelou. Domácí se ale nepoučili z předchozí situace, kdy rychle obdrželi vyrovnávací branku, ale Frederico naštěstí pro Bielefeld mířil vedle.

Ve druhém poločase hosté pokračovali v nastaveném trendu ze závěru úvodního dějství a domácí dostali pod tlak. Jenomže si nedokázali vytvořit kloudnou příležitost a z brejků hrozila Arminia, ale jak Zumovi, tak Kirchovi se nepodařilo přesně zakončit. Domácím do karet také nahrála událost ze 79. minuty, kdy druhou žlutou kartu uviděl Kovač a oslabil svůj tým. Jenomže domácí situaci podcenili, darovali Borussii trestný kop, z něhož byli náležitě potrestáni. Do pokutového území poslal míč Frei a nešťastný zásah hlavou předvedl Fernandez, jenž si srazil míč do vlastní sítě.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele