16. kolo
09.12.2007 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Hertha Berlín 2:1

Po nedělním utkání se na EasyCredit-Stadionu mohli radovat domácí, Norimberk zvítězil doma nad Herthou stejně jako v minulých sezónách 2:1. Výhru domácím zařídili góly v prvním poločase Charisteas a Misimovič, za hosty už jen po přestáce snížil Lustenberger.

Domácí začali utkání zostra a už v 5. minutě se dostali do vedení. Obránce Reinhard poslal dlouhý míč za hostující obranu a Angelos Charisteas přízemní střelou překonal Jaroslava Drobného v brance Herthy – 1:0.

V celé první půli měl domácí Norimberk více míč na kopačkách a druhého gólů se dočkal ještě do přestávky. V 39. minutě rozjel akci Nicky Adler, který zprava poslal centr na Klugeho, ten hlavou přiťukl Misimovičovi a bosenský záložník střelou z voleje podruhé rozvlnil síť – 2:0.

Ve druhé půli se ke slovu dostala přeci jenom více Hertha a v 65. minutě se gólem dostala zpět do hry o body. Domácí obrana nedokázala v pokutovém území odkopnout míč do bezpečí, k němu se následně dostal Fabian Lustenberger a svým prvním bundesligovým gólem snížil – 2:1.

Následně ale mohli domácí zpět získat dvougólové vedení, ale dvakrát Marek Mintál a po něm ještě Charisteas úspěšní nebyli. Šanci na vyrovnání pak měl Marko Pantelič, ale po hraniční ofsajdové situaci ho zastavil praporek pomezního rozhodčího a domácí už následně vedení nepustili.

Vítězství posunulo Norimberk mimo sestupové pozice, konkrétně na čtrnácté místo, hosté z Berlína spadli z deváté na dvanáctou příčku.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele