1. kolo
29.07.2006 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - SK Kladno 0:0

Nový ročník Gambrinus ligy načali fotbalisté Sparty a Kladna. Favorit byl jasný, pražský kandidát na titul si měl s nováčkem soutěže snadno poradit, jenomže ne vždy dojdou papírové předpoklady svého naplnění, o čemž se v solidně zaplněné Toyota Areně přesvědčili svěřenci Stanislava Grigy. Sparta sice byla aktivnější, recept na loni ještě svého brankáře Bičíka ale její hráči nenašli.

Mladý brankář se poprvé vyznamenal ve 13. minutě při šanci navrátilce do rudého dresu Juna. O šest minut později ho z trestného kopu sice překonal Šimák, za kladenského gólmana však zaskočilo břevno. Sparťané měli jasně více ze hry, ovšem neujala se ani šance Pospěcha ze závěru první půle.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky vystrašil všechny domácí příznivce ranou těsně mimo Kousal. Po hodině hry se v klíčovém souboji znovu střetli Šimák s Bičíkem a hostující brankář si na své konto připsal druhou, a ne poslední výhru v jejich vzájemném minisouboji. V 67. zkazila Junovi po centru Kisela radost tyč. Na domácí kopačky se s postupem času lepila nervozita a Kladenští cítili, že jsou blízko k velkému úspěchu. V poslední minutě pak mohli dokonce strhnout vítězství na svou stranu, jenomže Cigánek nedokázal vrátit do sítě střelu Kaliny, kterou vyrazil Blažek. V nastaveném čase pak došlo ke třetímu duelu Šimák – Bičík. Domácmu fotbalistovi při něm nebylo nic platné ani otřepané pořekadlo pravící cosi o tom, že třetí pokus by mohl konečně znamenat úspěch. Bičík byl i tentokráte lepší a především díky němu oslavilo Kladno svůj návrat mezi elitu po 36 letech ziskem bodu z horké půdy Toyota Areny.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Letos tem titul opět proserete- BANIK PIČO!!!! BANIK PIČO!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 3:0 a titul bude mít taky!!!!

Reagovat
HOST*Mista

Ježiš to sou žebráci... Jak jim může někdo fandit Oni to mají v těch sparťanských dyních ůplně bez jáder Ale mají perfektní hráče např. Homolu, Doška, Kadleca.... Ti se o tu levou nohu umí aspoň opřít.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele