Stadión FK Viktoria Žižkov Články


Praha, Česko

Další články

Praha 3 se dohodla s FK Viktoria Žižkov ohledně nájmu stadionu

Radnice Prahy 3 se dohodla s Viktorií Žižkov na podmínkách nájemní smlouvy stadionu v Seifertově ulici. Klub by měl získat stadion do nájmu na 30 let za symbolickou korunu ročně a zároveň mít předkupní právo pro případ, že by se městská část rozhodla jej prodat. ČTK to potvrdili starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) a předseda představenstva klubu Milan Richter.

Žižkov dostal licenci na druhou ligu, hrát bude v Seifertově ulici

Viktoria Žižkov bude nadále působit v druhé lize. Tradiční pražský klub po změnách ve vlastnické struktuře a dohodě s radnicí obdržel licenci, která je nezbytná pro účast v druhé nejvyšší soutěži. Domácí zápasy bude Viktoria znovu hrát na stadionu v Seifertově ulici, v minulé sezoně byla v azylu na Proseku.

Majitel Viktorie Žižkov nabídl Praze 3, že jí klub prodá za 25 milionů korun

Majitel Viktorie Žižkov Martin Louda nabídl Městské části Prahy 3, že jí klub prodá za 25 milionů korun. Oznámil to na klubovém webu. Podnikatel s žižkovskou radnicí neúspěšně jedná o odkoupení stadionu v Seifertově ulici, který nesplňuje podmínky udělení profesionální licence pro příští sezonu druhé ligy.

Zastupitelé Prahy 3 odmítli dohodu s klubem o stadionu Viktorky

Koalici v Praze 3 se na dnešním jednání zastupitelstva Prahy 3 nepodařilo najít většinu pro schválení dohody s klubem Viktoria Žižkov ohledně stadionu v Seifertově ulici. Zastupitelé hlasovali o třech verzích smlouvy, schválena nebyla ani jedna. Pro klub to zřejmě bude znamenat, že nezíská druholigovou licenci pro příští sezonu, protože nesplní požadavky Fotbalové asociace ČR (FAČR) ohledně zajištění rekonstrukce stadionu.

Ve čtvrtek se bude jednat o stadionu Žižkova

Zastupitelé Prahy 3 dnes nerozhodli o dohodě s klubem Viktoria Žižkov ohledně žižkovského stadionu. Jednání přerušili a budou v něm pokračovat ve čtvrtek. Důvodem je, že finální návrh dohody byl dokončen teprve dnes a zastupitelé neměli čas si ho podrobně nastudovat. Dohodu je podle zástupců klubu nutné stvrdit do pátku, kdy je finální termín stanovený Fotbalovou asociací ČR (FAČR).

Viktoria Žižkov poslala Praze 3 další nabídku odkupu stadionu

Viktoria Žižkov poslala vedení Prahy 3 další nabídku na odkup stadionu v Seifertově ulici. Nabízí dohodu, podle které by se klub zavázal, že do 20 let od podepsání smlouvy o prodeji postaví nový stadion na místě stávajícího, a pokud to z objektivních důvodů nebude možné, vybuduje tam tréninkové zázemí pro mládež. Na původním stadionu se má hrát do doby, než začnou stavební práce pro stavbu nového.

Praha 3 neodsouhlasila prodej stadionu Viktorie Žižkov

Zastupitelé Prahy 3 dnes neodsouhlasili záměr prodat stadion druholigového klubu Viktoria Žižkov. Na jednání pouze vzali na vědomí dvě nabídky na odkup, a to od firmy CTR Holding a od samotného klubu a jeho majitele Martina Loudy. Radnice se s Loudou nemůže delší dobu shodnout; pro prodej podle jejího vedení scházejí záruky, že pozemek bude trvale sloužit ke sportu.

Žižkov chce kvůli přestavbě stadionu hrát příští ročník v azylu

Vedení druholigové Viktorie Žižkov po jednání s městskou částí Praha 3 o přestavbě zastaralého stadionu požádá Fotbalovou asociaci ČR o možnost odehrát příští sezonu mimo domácí stadion. Azylu chce využít k modernizaci areálu v Seifertově ulici, aby splňoval licenční podmínky.

Radní: Stadion Viktorie Žižkov by mohl přejít pod magistrát

Stadion Viktorie Žižkov by měl zůstat ve veřejném vlastnictví, zároveň by bylo vhodné jej převést do správy magistrátu. Po jednání rady to dnes řekl radní Prahy pro sport Vít Šimral (Piráti). Město podpořilo postoj Prahy 3, která stadion vlastní a odmítla nabídku nového majitele druholigového klubu Martina Loudy, jenž jej chce koupit. Šimral řekl, že magistrát je ochoten Praze 3 přispět na opravy nutné k tomu, aby Fotbalová asociace ČR prodloužila klubu licenci.

Majitel Viktorie Žižkov nechce stadion do pronájmu, trvá na koupi

Majitel druholigového klubu Viktoria Žižkov Martin Louda nesouhlasí s nabídkou Prahy 3 ohledně žižkovského stadionu. ČTK to sdělil jeho mediální zástupce Jakub Splavec. Klub chce stadion od radnice odkoupit, městská část v reakci nabídla možnost desetileté nájemní smlouvy za korunu a investic ze strany Prahy 3 a magistrátu ve výši 25 milionů korun.

Praha 3 nabídne Viktorii Žižkov pronájem stadionu za korunu

Vedení Prahy 3 nepřijalo nabídku majitele druholigového klubu Viktoria Žižkov na odkup žižkovského stadionu. V protinávrhu mu nabídlo novou nájemní smlouvu na deset let za korunu a investici do stadionu ve výši 25 milionů korun. ČTK to s odkazem na dnešní rozhodnutí radních Prahy 3 řekla mluvčí městské části Lucie Bukovanská.

Praha 3 jedná s Viktorií Žižkov o prodeji stadionu

Druholigový klub Viktoria Žižkov a její nový majitel Martin Louda oslovili Prahu 3 s nabídkou na odkup žižkovského stadionu, který vlastní městská část. Radnice nabídku zvažuje. ČTK to řekl starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09). Louda podle něj chce prodej uskutečnit co nejdříve, navrhovaný červnový termín však Ptáček považuje za nereálný.

Sparta v generálce na ligový restart remizovala se Žižkovem

Sparťané v generálce na obnovený start prvoligové sezony doma remizovali s druholigovým Žižkovem 3:3. Svěřenci trenéra Václava Kotala v pátém přípravném utkání po koronavirové pauze poprvé nezvítězili.

Praha 3 do konce roku rozhodne, jestli prodá žižkovský stadion

Radnice Prahy 3 chce do konce letošního roku rozhodnout o tom, jestli prodá žižkovský stadion. Na dotaz ČTK to uvedl místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu (ODS). Sportovní areál potřebuje významné investice, na které by městská část složitě sháněla finanční prostředky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele