finále
15.03.2009 16:00 CET
2 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Rangers FC - Celtic FC 0:2e

Celtic je vítězem letošního Co-operative Insurance Cupu, když ve finále porazil 2:0 Rangers. Hrdinou Celticu se stal Darren O'Dea, který vsítil vítězný gól zápasu v prodloužení a výhru 2:0 pojistil ještě Aiden McGeady.

Sestavy byly prakticky bez překvapení, jen kouč Rangers Walter Smith posadil na lavičku nejlepšího střelce týmu Krise Boyda a na jeho místo postavil Kennyho Millera. Rangers se dostali do šance jako první, když si Papac naběhl za obranu, ovšem rozhodčí odpískal ofsajd. Na druhé straně zkusil překvapit gólmana Brown, míč však letěl nad bránu. Poté přišla střela McGeadyho napříč pokutovým územím a nepovedená hlavička Loovense.

McGeady dělal obraně Rangers velké potíže a po jedné z jeho akcí střílel Brown těsně nad bránu. První střelu na branku si připsali Rangers a to až minutu před koncem první půle. Lafferty okradl o míč Hinkela a jeho silnou střelu vyrazil Boruc mimo svoji svatyni.

Rangers měli také ve druhém poločase první příležitost, když poslal nebezpečnou střelu z okraje pokutového území Davis. Millerovi se zápas nepodařil podle představ a Walter Smith ho radši nahradil Novem. Lafferty mohl využít chyby Boruce a zařídit první gól zápasu, ale ani on neměl střelecké štěstí.

Blízko gólu byl i Celtic, ovšem Nakamurův pokus si McGregor pohlídal. Gólman Rangers se vyznamenal i chvíli poté, co střílel Brown. Když na míč nedosáhl McGregor, zastoupil ho Mendes, jenž vykopl hlavičku Loovense po rohovém kopu. Akce střídala akci a pokus Nova musel vyrážet Boruc.

Utkání šlo do nastavení, ve kterém se mnohem lépe dařilo Celticu a hned z první šance padl gól. Nakamura zahrál volný kop, na který si naskočil O'Dea a hlavičkou překonal McGregora. McDonald ani Samaras zvýšit nedokázali a nebezpečný byl zejména pokus energického Browna. Gólové pojistky se Celtic přece jen dočkal, když v posledních sekundách hry fauloval v pokutovém území Broadfoot McGeadyho. Broadfoot uviděl červenou kartu a navíc McGeady pokutový kop proměnil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kedze pan autor pozabudol na zostavu Rangers skusim to ja.

McGregor - Broadfoot, Weir, Bougherra, Papac - Davis, Mendes, Ferguson, McCulloch, Lafferty - Miller

Reagovat
smazaný uživatel

znalec

Reagovat
smazaný uživatel

keby bolo na mne, supnem tam na lavy winger Flecka al. Beasleyho, a dopredu k Millerovi Boyda. Ten mal vsak naposledy extempore s managerom Smithom a aj ked sa mu v tyzdni za svoje nevhodne reakcie ospravedlnil zda sa ze si nadobro podkopal pod sebou zem. V lete bude asi najskor jednym z tych co Ibrox opustia pretoze uz davnejsie je zname ze medzi Smithovych vyvolenych on veru nepatri... Kazdopadne pre nas je dolezity navrat Pedra Mendesa, lebo bez toho je nasa zaloha uplne stratena

Reagovat
smazaný uživatel

Takže na vás můžu v klidu vsadit?

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lafferty se mi focela libi,je agresivni i kdyz Boyd ma samozrejme fazonu jako hrom,ale odmlouvat trenerovi se nevyplaci,u nas to je klasicky problem McGeadyho.

NAvrat Mendesa mi taky radost nedela,ale v takovych vyhrocenych zapasech,se dokaze k extra vykonu hecnout vicemene kazdy,protoze vypustit neco v takovem zapase se neodpousti

Reagovat
Maverick 65

Rangers sou nejlepší!!! Pohár je náš!

Reagovat
smazaný uživatel

Mavericku to vis ze mas pravdu...tak ses vykecal

a ted Irish Bhoy O'Dea pro tohle miluju fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

No a dalsi irsky chlapec Aiden to dokonal.Hunove dneska slavit nebudou tvrdy zapas ve velkem nasazeni.Vyhrocenost ukazal i Lennon za carou,tusim s Fergusonem,no nic tak vam to druhe misto preju vy DOB

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši byl to boj fakt slušnej!! Pravda skotského fotbalu ale nakonec přišla!! Celtic never die

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele