finále
24.05.2008 16:00 CET
2 : 3
(0:2)

Queen S.

Rangers FC

Rozhodčí: S Dougal
Diváci: 48.821

Reportáž

Rangers vyhráli Skotský pohár

Ve finálovém zápase Skotského poháru mezi Queen of South a Rangers FC se nakonec překvapení nekonalo. Tým Queen of South, který se stal černým koněm poháru, sice vstřelil dvě branky, na slavnějšího soupeře ale ani to nestačilo. Rangers po výhře 3:2 slaví druhou trofej v sezóně.

Manažer Rangers, Walter Smith, udělal oproti posledním ligovým zápasům čtyři změny. Boyd, Beasley, Papac a McCulloch nastoupili od začátku na úkor Daillyho, Davise, Cousina a Adama. Queens odehráli začátek zápasu v deseti, hned v prvním souboji totiž utrpěl záložník Ryan McCann zranění na hlavě, které si musel nechat sešít. Nakonec ale rychle naskočil zpět do zápasu a hrál dál. Na hráčích Rangers bylo vidět, že jsou po náročné sezóně unavení a první příležitost si vypracovali až ve 24. minutě. Boyd chytře přihrál volnému Beasleymu, který z okraje pokutového území svoji střelu poslal těsně vedle brány. Oba hráči spolu o pár minut později znovu prověřili obranu Queens, Boyd ovšem mířil nad bránu.

Ve 33. minutě už ale podle očekávání vedli Rangers. Barry Ferguson přihrál Boydovi a skotský útočník se trefil přesně do horního rohu MacDonaldovy brány. Rangers branka povzbudila a favorit měl stále více šancí. Na druhé straně byl nejvíce vidět veterán Steve Tosh, který ale v ojedinělé šanci gólmana Alexandera neprostřelil. Queens se o chvíli později dožadovali pokutového kopu, po faulu Whittakera na O'Connora, jejich prosba ale nebyla rozhodčím vyslyšena.

Na druhé straně si vypracovali velkou příležitost hráči Rangers, Cuellarova hlavička našla Beasleyho, jehož střela z úhlu proklouzla pod gólmanem MacDonaldem do brány. Rangers se dostali do vedení 2:0. Už to vypadalo, že Queens budou chtít jen zápas dohrát bez debaklu, pár minut po začátku druhé půle bylo ale vše jinak. Sean O'Connor propasíroval míč záložníku Toshovi, který nechytatelnou střelou snížil na 1:2.

Na druhé straně chytil Boydovu hlavičku MacDonald a Queens o chvíli později nečekaně vyrovnali. Bob Harrison zahrával volný kop, v pokutovém území dostal míč Jim Thomson a vyrovnal na 2:2. Už to vypadalo na překvapení, Rangers ho ale nedopustili. Beasley zahrával v 72. minutě rohový kop, míč poslal do pokutového území, kde z nepřehledné situace dokázal dostat míč do brány Kris Boyd. Rangers tak dosáhli vítězství 3:2, čímž si mohou alespoň trochu spravit náladu z domácí ligy a Poháru UEFA.

Autor: Vít Sedlák / BBC.co.uk

Komentáře (23)

Přidat komentář
fantomas

když nevyšel v Anglii Cardiff, musi to alespon ted vyjít Doonhamers. Přeju jim uspech po tom, co předvedli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Skotsku to dopadlo navlas stejně jako v Anglii. Druholigový tým se postaví účastníkovi elitní ligy. Pro Queen of the South FC je už samotné finále velká sláva a událost a pokud by to vyšlo i tam, tak by to byla fotbalová bomba !!! Docela jim to přeju, ale zdá se to bohužel málo pravděpodobné, jelikož Rangers chtějí dobýt alespoň pohár, když jim titul utekl doslova mezi prsty. Sice mají v nohách náročný program a únava bude cítit, tak na prestižní finále Scottish Cupu se vydají ze všeho a kvalita by se měla prosadit. Ale poháry mají všeobecně svoje specifika, tak uvidíme. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to Rangers ptz takovou smůlu jako měli oni v této sezoně snad nikdo neměl

Reagovat
Shevchenko

Vyhráli League Cup, dostali se do finále UEFY, které si ani nezasloužili. Teď s největší pravděpodobností vyhrají FA Cup, ohromná smůla

Reagovat
fantomas

FA Cup?

Reagovat
smazaný uživatel

scottisch FA cup ne? nevim jestli jsem to napsal správně

Reagovat
fantomas

co já vim, tak to je Scottish Cup...FA sem tam u toho nikde nikdy nevidel, ale je to možný..

Reagovat
smazaný uživatel

já mám zas za to že jsem to četl a slyšel i s tim FA, ale možná že to byly oslavy Pompeys a já si to poplet

Reagovat
fantomas

Reagovat
Shevchenko

Tak třeba na livescore.com je FA Cup.

Reagovat
fantomas

je no, je to divny...bud tam maj chybu, nebo sem to jen všude videl napsany bez toho.

Reagovat
smazaný uživatel

I ve Skotsku se používá označení FA Cup, ale správné jsou obě označení.

Reagovat
smazaný uživatel

hm,tak Boyd mu to tam dobře vymetl...

Reagovat
fantomas

kde na to koukáš?

Reagovat
Shevchenko

Sport 1

Reagovat
fantomas

aha, tak ten nechytám

Reagovat
smazaný uživatel

tak já to kurňa nestihl, asi dneska budu koukat na záznam ve dvě v noci asi to byl pěknej mač když tak vidim jak to QOS dotahovali, každopádně naši bratři super, letos se jim ty poháry nějak líběj, akorát uefa jim utekla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aspon mala naplast na posratu sezonu ...Carling a FA Cup .... i ked obidve dokopy nemaju cenu ako skotsky titul...a o UEFE skoda reci... Lets Go Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Lets Go Celtic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers si trochu spravili chuť a mají pro letošek v držení trofej pro vítěze staroslavného Skotského poháru ! Gratulace do Ibrox Parku !!! Ale bylo to těsné, druholigový soupeř se pral a zaslouží uznání. To se jim asi nadlouho zase nepoštestí. Hrát finále poháru na skoro zaplněném Hampden Parku, kam přišla velmi slušná návštěva, je vidět, že má na britských ostrovech národní poháry opravdu tradici a vážnost, na rozdíl od našich luhů a hájů !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele