základní část, 2. kolo
30.07.2011 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Rangers FC 0:2

Rangers si bez větších problémů poradili se St. Johnstonem a vítězství 2:0 je nejen jejich prvním v nové sezóně, ale také prvním pod vedením Allyho McCoista. Rangers dostal do vedení po půlhodině hry hlavičkující Steven Naismith a v 50. minutě ještě zvýšil na konečných 2:0 Nikica Jelavič.

Vítězství trochu uklidnilo fanoušky Rangers po nejistém začátku jejich celku v této sezóně, což zapříčinila prohra v Lize mistrů s Malmo a pouhá remíza v zahajovacím kole s Hearts. Rangers do utkání vstoupili jako favorit, brzy vytvořili na soupeře tlak a Enckelman musel vyrážet střílený centr Whittakera. Po rohovém kopu zahrozila hlavou také nová posila a bývalý hráč Palerma Dorin Goian. Saints odpověděli během pár sekund a McGregor zasahoval proti nepříjemné střele Calluma Davidsona.

Po jedenácti minutách hry vystřelil i jeho jmenovec Murray, ale míč minul bránu. V 18. minutě musel znovu zasahovat Enckelman, když si na centr Papace naběhl Jelavič, gólman však dokázal jeho hlavičku vytěsnit. Ještě blíže vstřelení gólu byl Jelavič po centru Davise, ani tentokrát se ovšem neprosadil. Vedení se Rangers ujali po půlhodině hry, když se volný kop Wallace snesl na hlavu Naismithe, jenž překonal doposud bezchybného Enckelmana.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivněji, ale v 50. minutě ztratil míč David Robertson, Naismith ihned poslal dopředu Jelaviče, jenž si poradil s Callumem Davidsonem a zvýšil na 2:0. Saints se poté zmohli jen na několik centrů do pokutového území Rangers, které však k ničemu nevedly a na druhé straně se naopak dostal ke střele Naismith, Enckelman ale kolenem míč vyrazil. Připravenost gólmana McGregora ještě otestoval Morris, ale míč do brány nezamířil a Rangers tak své vedení 2:0 dotáhly až do vítězného konce.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda pro domácí, body musí sbírat jinde. A Rangers konečně bodují .... další ztráty by už byli bolestnější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele