základní část, 4. kolo
13.08.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Dunfermline Athletic 0:1

Ligový nováček Dunfermline si odváží cennou výhru 1:0 ze hřiště trápícího se St. Johnstonu. O vítězství hostí rozhodl jediným gólem v utkání Andy Kirk a výraznou měrou pomohl i gólman Paul Gallacher, který chytil už druhou penaltu v sezóně.

Utkání začalo z obou stran velice aktivní hrou a St. Johnstone se už v deváté minutě radoval z vedoucí branky Finnigana, který využil volného kopu Craiga, gól však kvůli ruce nebyl uznán. Gallacher pak musel po rohu Craiga zlikvidovat hlavičku McCrackena. Po půlhodině hry se však vedení ujali hosté, když na bránu vyslal střelu Thomson a míč do sítě zblízka usměrnil Kirk. Krátce po startu druhé půle byl u míče znovu aktivní Craig, jenž nacentroval na Davidsona, který však poslal hlavičku na špatnou stranu brány.

Po hodině hry byl blízko druhému gólu Dunfermline, hlavička Hardieho však skončila těsně vedle brány. Poté přišla pro St. Johnstone velká možnost na vyrovnání, když Potter poslal v pokutovém území k zemi Sandazu, za což obdržel červenou kartu. Sandaza se sice dotazoval manažera Dereka McInnese na možnost zahrání penalty, té se ale ujal Craig a jeho střelu Gallacher vytěsnil.

Sandaza měl další příležitost v 71. minutě po centru Morrise, ale jeho hlavičku na čáře zastavil skvělý Gallacher. Po rohovém kopu Craiga poslal pouze nad bránu svoji hlavičku Robertson a devět minut před koncem předvedl Gallacher další famózní zákrok proti hlavičce Davidsona. Poslední příležitost k vyrovnání měl Craig, ale jeho přímý kop zamířil hodně vysoko nad bránu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele