základní část, 14. kolo
13.12.2011 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Aberdeen FC 1:2

Tak se to Aberdeenu v dohrávce přeci jen povedlo. Čtrnácté kolo SPL je tak definitivně uzavřeno a mlha v McDiarmid Parku tentokráte situaci na stadionu nijak výrazně nekomplikovala. Aberdeen v minulých sedmi ligových duelech získal pouze dva body, hned pětkrát prohrál a v jednu chvíli se dokonce propadl na poslední místo tabulky. Nyní měl na půdě Saints těžkou úlohu, téměř až do konce se ovšem vyvaroval individuálních chyb.

Díky tomu Dons v tabulce poskočili na deváté místo před Dunfermline, Hibernian i Inverness a určitě se jim v tuto chvíli dýchá lépe. Naopak Saints zahodili možnost stáhnout náskok na Motherwell a po jasné prohře ve vzájemném duelu nezvládli ani toto klání, forma není v tuto chvíli ideální. Nicméně i přesto hraje St. Johnstone v této sezóně nad očekávání a patří mu páté místo se čtyřbodovým náskokem na Hearts.

Hosté vstoupili do duelu tou správnou nohou a od začátku vedli, na rozdíl od duelu se St. Mirrenem ale drželi těsný náskok až do závěrečné čtvrthodiny. Tam ho pojistili a domácí se v poslední nastavené minutě utkání zmohli jen na snížení. Jenže Aberdeen se nevyhnul dalšímu vyloučení, když v 83. minutě musel ze hřiště Andrew Consodine za zbytečný faul a hostům bylo vskutku horko až do závěrečného hvizdu.

Aberdeen poslal do vedení ve 13. minutě Scott Vernon, který se uvolnil ve vápně po nádherném úniku Ryana Jacka a pouze doklepl balón za bezmocného gólmana Petera Enckelmana. St. Johnstone se sice snažilo srovnat hru, jenže Aberdeen byl velice pozorný a nakonec udělal v 79. minutě rozhodující krok. Hrdina utkání Jack se neuvěřitelně trefil do pravého dolního rohu z více jak třiceti metrů a byla to opravdu málokdy vídaná rána!

Jenže radost hostům nevydržela dlouho, když se po druhé žluté kartě musel pakovat předčasně do kabin Vonsodine. Nicméně desítka statečných odolala deset minut a pak Saints již neměli čas. V druhé nastavené minutě sice po centru Chrise Millara hlavičkoval přesně Marcus Haber, jenže to bylo všechno a na Pittodrie Stadium proto putují velice cenné tři korálky.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hraje někdo 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo

Reagovat
pavel.fotbal

Já taky bych to viděl na 1, ten Aberdeen je venku letos fakt neškodnej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele