základní část, 33. kolo
07.04.2012 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - St. Mirren FC 3:1

Rangers potvrdili zlepšenou formu a porazili St.Mirren 3:1. Výsledek ale neměl žádný vliv na boj o titul, ten už byl rozhodnut ve prospěch Celtiku dávno předtím. Mezi střelce domácích se zapsali McCulloch, Little a Lafferty. Za hosty snižoval McGowan.

Svěřenci Allyho McCoista si nemohli přát lepší vstup do zápasu. Už v první minutě zamířil po přihrávce Davise přesně do černého McCulloch a Rangers vedli 1:0. Za dalších sedm minut přišli i špatné zprávy, kapitán Davis musel být pro zranění nahrazen mladým záložníkem McCabem. Kapitánskou pásku pak převzal zkušený Bocanegra. Každopádně nucená změna nebyla na hře Rangers znát. Zvýšit vedení domácích mohl Sone Aluko, ovšem ten zazdil i tu šanci nejvyšší, tedy pokutový kop. Hlavní sudí jej odpískal za nedovolený zákrok na Maurice Edua ale Aluko vůbec netrefil branku.

Saints tuto nedůslednost mohli potrestat, ale lob McGowana směřující do prázdné branky nakonec skončil na horní síti. Zápasu ale dominovali domácí, Sone Aluko měl další velkou příležitost, ale uvnitř šestnáctky nedokázal přesně zamířit, brankář Saints jeho pokus kryl. Pět minut před koncem prvního poločasu se Rangers nakonec dočkali druhé branky. Andrew Little překonal Samosna a bylo to 2:0 pro Jezdce. Ještě do poločasu měl na kopačce snížení Hasselbaink, ale McGregor v brance Rangers předvedl skvělý zákrok!

Na začátku druhého dějství se pak na Ibrox Parku začali dít věci. Nejprve vstřelil kontaktní branku Paul McGowan, když po faulu na Thompsona přesně proměnil druhý pokutový kop nařízený v zápase - 2:1. A poté Tesselaar nedovoleně zastavil Aluka a Rangers měli výhodu dalšího pokutového kopu. Tesselaar navíc uviděl červenou kartu a musel předčasně do sprch. Nicméně ani druhou penaltu domácí nedokázali proměnit. Míče se místo Aluka zmocnil McCulloch, ale ani on nedokázal Samsona překonat! Brankář Saints za svá záda nepustil dvě penalty a živil naděje hostů na bodový zisk.

Je to k neuvěření ale za dalších osm minut se kopala už čtvrtá penalta zápasu. Rozhodčí Collum v tomto zápase penaltami v žádném případě nešetřil. Mair fauloval McCullocha a Kyle Lafferty už konečně penaltu využil! Rangers vedli nad St.Mirren 3:1. Nic dalšího už se v zápase nestalo, Rangers sice uspěli ale výhra pro ně má zvláštní příchuť, neboť ve stejnou dobu začal slavit mistrovský titul nenáviděný Celtic.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele