základní část, 32. kolo
31.03.2012 13:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Motherwell FC - Rangers FC 1:2

Rangers navázali na úspěch v derby Old Firm a i dnes si připisují tři body za vítězství 2:1 na půdě Motherwellu. Jezdci si navíc výhrou pojistili druhé místo, právě před Motherwellem mají šestibodový náskok.

Začátek zápasu patřil jednoznačně domácím. Po Papačově ztrátě míče dokázal Chris Humphrey najít volného Ojamau a ten zblízka překonal brankáře Allana McGregora - 1:0 pro Motherwell. Netrvalo to dlouho a Rangers skóre vyrovnali. Hned za tři minuty Steven Whittaker levačkou z třiceti metrů prostřelil Darrena Randolpha a vyrovnal na 1:1.

Nicméně Motherwell byl stále nebezpečnější a obrana Rangers musela řešit hned několik závarů před svojí brankou. Allan McGregor ale pokaždé obstál a díky němu Rangers drželi nerozhodný výsledek. Ke konci prvního poločasu došlo ke kontroverznímu okamžiku. Sone Aluko se skácel k zemi poté, co šel do kontaktu s brankářem Randolphem, ovšem rozhodčí to jako penaltový zákrok neposoudil.

Po změně stran byl opět aktivnější domácí Motherwell, ale jeho snaha vyšla vniveč. Nebezpečnou střelu Lasleyho zneškodnil excelentním zákrokem McGregor. Také Rangers si vypracovali šance a rozhodně ne malé. Po Papačově hlavičce zachránilo Randolpha a celý Motherwell břevno. Následně neuspěl z přímého kopu Aluko ani Davis.

V závěrečných deseti minutách předvedl další vynikající zákrok McGregor, střelou ho nedokázal překonat Higdon. Obě strany mohly rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ale nakonec měli více štěstí hráči Rangers. Dlouhý aut Wallace se dostal až k McCullochovi, který zblízka zařídil pro Rangers tři body. Rozhodující branka padla až minutu před koncem.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers by si nemal podcenovat, stale tam hraju hraci ako Aluko, Davis, McCulloch, Whittaker, Goian, Papac ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele