základní část, 3. kolo
07.08.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Heart of Midlothian 1:0

Motherwell si díky brance Jamieho Murphyho zajistil vítězství 1:0 nad Heart of Midlothian a s bodovým náskokem vede ligovou tabulku před Celticem. Hearts naopak prožívají katastrofální start do sezóny a po třech kolech mají pouhý bod.

Poprvé v domácím zápase stál na lavičce Hearts Paulo Sergio, ale ani on nedokázal přerušit jedenácti-zápasovou sérii bez ligového vítězství. Hosté přitom do utkání vstoupili lépe než soupeř, Andrew Driver obral nepozorného Saunderse, ale jeho střelu vyrazil na roh gólman Randolph. Na druhé straně zasahoval Kello proti pokusu Jenningse. Útočník Motherwellu Murphy potom promarnil největší šanci prvního poločasu, když nedokázal do brány usměrnit svoji hlavičku po centru Humphreyho. Po dalším nejistém obranném zákroku Saunderse se ke střele dostal Driver, ale i tentokrát Randolph zasáhl.

Znovu musel gólman Motherwellu hasit nebezpečí po dalekonosném pokusu Hamilla. Potom ale dostali Hearts tvrdou ránu, když přišel jeden z pověstných zkratů Iana Blacka, který tvrdě fauloval Lasleyho a zaslouženě viděl červenou kartu. Sergio se ihned odhodlal ke změně, ze hřiště stáhl křídlo Drivera, jehož nahradil bývalým útočníkem Motherwellu Johnem Suttonem. Kontrolu nad hřištěm postupně převzali domácí a krátce před rozhodujícím gólem zahodili své příležitosti Murphy a Hammell.

K rozhodující situaci utkání vedla nepozornost Jonssona, čehož využil Nicky Law a našel Murphyho, který chladnokrevně zakončil, 1:0. Napříč pokutovým územím Hearts poté poslal míč Hateley a Kello musel vyrážet Murphyho hlavičku. V závěrečných minutách hry obdržel za faul na Novikovase druhou žlutou kartu Lasley, Motherwell ale své vedení dotáhl do vítězného konce.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hearts čeká těžký zápas, doufám, že zabojují. Tip 2:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele