základní část, 4. kolo
13.08.2011 13:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Rangers FC 0:2

Rangers nepřipustili zaváhání na hřišti Invernessu a domů si odváží výhru 2:0. Hosté šli do vedení až po hodině hry, kdy proměnil pokutový kop Nikica Jelavič a o osm minut později zvýšil na konečných 2:0 Maurice Edu.

Rangers se už po třech minutách hry radovali z vedoucí branky, ta však nebyla kvůli ofsajdovému postavení Maurice Edua uznána. Inverness byl poté na dlouhou dobu zatlačen do vlastního pokutového území, než přišla ve 22. minutě jeho první příležitost po rychlém protiútoku, střela Aarona Dorana však byla příliš slabá a gólman Allan McGregor si lehce poradil. Brankář Rangers měl znovu práci po nejisté malé domů od Kylea Bartleyho, kdy si navíc musel dávat pozor na dotírajícího Gregoryho Tadea.

Edu krátce poté předvedl svoji technickou zdatnost a nasměroval centr na Jelaviče, míč ale zablokoval rukou bránící hráč. Rozhodčí Euan Norris ale překvapivě neodpískal první požadavek hostů na pokutový kop. Po dalším protiútoku Invernessu naopak Doran poslal míč napříč pokutovým územím a Foran na něj jen těsně nedosáhl. Krátce před koncem první půle se hráči Rangers znovu dožadovali penalty, když míč letící od Edua trefil ruky dvou obránců Invernessu, rozhodčí ale dále mlčel.

Oba týmy se na začátku druhého poločasu omezily na dlouhé míče do pokutového území, které však díky silnému větru dělaly bránícím hráčům problémy. Přesně po hodině hry se k volnému míči dostal Naismith, ale jeho postup zastavil Tokely. Tentokrát se rozhodčí nerozmýšlel a ukázal na penaltu, Tokely byl navíc poněkud přísně vyloučen, protože při zákroku zasáhl nejprve míč. Jelavič ale nezaváhal a pokutový kop proměnil, 0:1.

Brzy poté navíc hosté zahrávali penaltu podruhé a znovu to bylo po sporné situaci. V souboji s Aldredem upadl Goian, žádný velký kontakt však vidět nebyl. Na názoru rozhodčího to ale nic nezměnilo. K míči se postavil znovu Jelavič, tentokrát však Esson míč vyrazil, ale k dorážce se jako první dostal Edu a zvýšil na 2:0 pro Rangers. Naismith poté pohrdl velkou příležitostí, Rangers však také dohrávali zápas v deseti, po faulu na Rosse totiž viděl druhou žlutou kartu Edu. K poslední střele se dostal Davis, ale bránu netrefil, Rangers tak zvítězili 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele