základní část, 13. kolo
29.10.2011 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Motherwell FC 2:3

Motherwell napravil minulé zaváhání s Kilmarnockem a tentokráte byl produktivní dostatečně. Po bezbrankové remíze v předchozím utkání dokázal nyní sehrát s posledním celkem SPL Inverness ofenzivní partii a nakonec zvítězil 3:2. Na třech bodech se proti outsiderovi ale opravdu nadřel a ty mají hodnotu zlata. Díky nim si totiž vytvořil v tabulce tříbodový náskok na druhý Celtic a může se s ním i po jedné třetině sezóny měřit.

Naopak loňský nováček je v tuto chvíli stále poslední s devíti body na kontě, nicméně za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět. Navíc ztrácí stále pouze bod na předposlední Dunfermline a sezóna vskutku ještě bude dlouhá. Domácí v utkání dvakrát vedli, jenže v závěrečné čtvrthodině dokázal soupeř otočit na konečných 3:2. Rozhodující trefu vsítil tři minuty před závěrečným hvizdem, kdy soupeř hrál bez vyloučeného Chrise Hooga.

Domácí šli do vedení velice brzy, už ve 4. minutě. Kroucená rána Davida Davise z hranice vápna zapadla ze bezmocného gólmana Darrena Randolpha. Avšak ještě do poločasu bylo srovnáno, když v 39. minutě si na centr Toma Hateleye naběhl Shaun Hutchinson a hlavou rozvlnil síť. Poté byla hra vyrovnaná a začalo se rozhodovat opravdu až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve se radovali z druhé trefy domácí.

V 76. minutě poslal Jonny Hayes do úniku Andrew Shinnie a ten nabídnutou příležitost zužitkoval. Ovšem neuběhlo ani devadesát sekund a bylo srovnáno, na pravé straně vápna se uvolnil Andrew Shinnie a rychlou střelou pokořil brankáře Ryana Essona. V 82. minutě na hranici vápna fauloval Hogg unikajícího Jamieho Murphyho a musel okamžitě po červené kartě do sprch, v 87. minutě navíc dokonal pohromu domácích z přímého volného kopu Hateley - 2:3.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 =)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele