základní část, 7. kolo
11.09.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 0:0

Souboj dvou zatím nejhorších celků Scottish Premier League mezi Hibernianem a Aberdeenem skončil spravedlivou bezbrankovou remízou. Hosté jsou tak s pěti body na kontě jedenáctí, domácí zůstávají poslední. Oba celky mimochodem jenom potvrdily svou střeleckou mizérii. Hibs mají na kontě tři vstřelené góly a Dons dokonce pouze dva.

Domácí se zprvu hodně snažili zastřelovat soupeřova brankáře Gonzáleze, Scottův centr se vlastně změnil ve střelu, která letěla na kolumbijského muže v rukavicích, ani Agogo na něj se svou hlavičkou nevyzrál. O šest minut později poslal Hanlon výborný pas mezi obránce Árnasona a Mawéného na O'Connora, ten si však pravačkou hodně špatně zpracoval.

Na druhé straně unikl Foster po levé straně Towellovi, jeho následná střela však o píď minula bránu. Forster byl jinak jediným hráčem Dons, který se snažil alespoň o nějakou tu snahu vepředu. Hezky si převzal míč po autovém vhazování Árnasona, poté ale mířil jen do boční sítě, ani z přímého kopu, který sám vybojoval, neskóroval, napálil totiž jen připravenou zeď.

Ani ve druhém dějství nebyly oba celky vstřelení gólu nijak daleko. Ve 49. minutě pálil hezky z voleje Scott, avšak González proti jeho dělovce fantasticky zakročil. Za Aberdeen se mohl po hodině hry prosadit střídající Magennis, Severoirčan však nenašel svou střelou prostor mezi třemi tyčemi. V 63. minutě udělali Hibs dvě změny a najednou to bylo znát.

Náhradník Booth se nebál prověřit schopnosti Gonzáleze, i když ten mu jeho pokus polapil, střídající Griffiths poté vyslal svým centrem do šance Scotta, jenž však z blízkosti trestuhodně mířil jen vedle. Poslední možnost, jak změnit bezbrankový stav, měl ještě domácí Hanlon, svou hlavičkou však prostě síť rozvlnit nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele