základní část, 18. kolo
10.12.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 1:0

Fotbalisté Celticu dokázali ve vyrovnaném sobotním utkání nakonec porazit Hearts, nicméně o výsledek se museli strachovat až do samého závěru a navíc je ještě zachránil gólman Fraser Forster. Ten totiž v poslední minutě utkání chytil hostům penaltu po kontroverzním rozhodnutí sudího. Hosté tudíž ani tuto příležitost nevyužili, a proto v tabulce zůstávají na pátém místě se ziskem dvaadvaceti korálků.

Zelenobílí se konečně přehoupli přes hranici čtyřiceti bodů a udrželi si čtyřbodový odstup od vedoucích Jezdců z Rangers, na třetí Motherwell mají stále náskok osmi bodů. Avšak vítězství svěřenců kouče Neila Lennona se nerodilo lehce. Ti totiž dali gól až dvacet minut před závěrečným hvizdem a poté hosté přitlačili, navíc si vymodlili již zmiňovanou penaltu. Ovšem body jim nakonec dopřány nebyly.

V úvodním dějství dominoval domácí celek, hostující obranu často prověřovali Georgios Samaras, Anthony Stokes, Gary Hooper a Cha Du-Ri. První vážnější možnost si vypracoval Hooper, avšak gólman Hearts Marian Kello brilantně vyrazil balón konečky prstů vedle pravé tyče. Následně Kello vyrazil z brankové čáry ránu Hoopera a zázračně si poradil též s dorážkou Samarase, když jeho ránu vyrazil do bezpečí jednoruč.

Hosté si v první půli nevypracovali žádnou vážnější příležitost, domácí dále zahrozili pouze ranou Stokese z pětadvaceti metrů mimo. Po přestávce se konečně ozvali také "Srdce", když Forster musel vyrazit mimo dlouhý přímý kop mířící do pravého horního rohu. Následně pálil ze třiceti metrů vedle pravé tyče Scott Robinson, na druhé straně otestoval Beram Kayal přízemní střelou z hranice vápna Kella, ten ale i nyní držel dobře.

Po hodině hry hlavičkoval těsně nad břevno Stokes, v 72. minutě se už ovšem domácí dočkali. Po přímém kopu Charlie Mulgrewa minul balón Adrian Mrowiec a Victor Wanyama zamířil do levé horní šibenice, Kello byl bez šance. Celtic měl další šance na zvýšení stavu, jenže nakonec málem o tři body přišli. 60 sekund před koncem normální hrací doby údajně v pokutovém území fauloval Wanyama a sudí nařídil pokutový kop. Fortser však vystihl směr penalty kopané Eggertem Jonssonem a stav zápasu se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Honda

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele