základní část, 28. kolo
27.02.2011 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 2:0

Překvapení se zrodilo v Motherwellu. Suverénní Celtic totiž u pátého celku tabulky prohrál o dvě branky a ztratil tak tři body ze svého náskoku oproti Rangers.

Už v první minutě zahrozil Motherwell, když chyboval Mulgrew. Naštěstí střelu jednoho z domácích fotbalistů odvrátil na poslední chvíli na roh Majstorović. O minutu později se však poprvé měnilo skóre. Brankář Forster a opět Charlie Mulgrew se vůbec nedomluvili, tohoto zaváhání využil domácí kanonýr Sutton a rozjásal fanoušky na Fir Park Stadium.

Hostujícímu Celticu chvilku trvalo, než se z tohoto rychlého gólu oklepal. Po patnácti minutách se dostali hosté ke standardní situaci. Commons nacentroval a Wilsonova hlavička jen těsně letěla nad břevno branky Randolpha. Motherwell byl díky vstřelené brance ve větší psychické pohodě, což bylo znát zejména na rozehrávce a kombinacích domácího celku.

Hra se na deset minut uklidnila, obě mužstva si dávala pozor zejména na defenzívu a ztrácela míče okolo středové čáry. K dalším dvěma dobrým střeleckým pokusům se dostali hosté. Nejdříve pozornost Darrena Randolpha vyzkoušel Anthony Stokes a o minutu později vyslal další dobrou střelu Scott Brown. S oběma pokusy si však domácí brankář bez větších potíží poradil, a tak se šlo do šatny za stavu 1:0.

Také začátek druhého poločasu patřil domácím, kteří na svého soupeře opět vlétli a nenechali jeho hráčům ani metr prostoru na rozehrání. Po rohovém kopu Forbese orazítkoval Hutchinson jen břevno, ale to domácí rozhodně nemuselo mrzet. Hlavní rozhodčí si totiž ve vápně všiml, že si Izaguirre pomohl nedovoleným zákrokem proti Lasleymu a nařídil pokutový kop. K míči se postavil John Sutton a svou druhou brankou v tomto utkání dorazil hostující Celtic.

Vedoucí tým soutěže se sice snažil vrátit do utkání a dostat domácí pod tlak, ale to se mu ani v nejmenším nedařilo. Kouč hostí se ještě pokusil oživit hru svých svěřenců, když na hřiště poslal Samarase a Juareze, ale ani tato změna nedodala Celticu potřebný impuls k nějakému pokusu o obrat.

V závěrečných minutách se navíc proti několika střelám opět vyznamenal Randolph, který svým výkonem jen podtrhl skvělý výkon Motherwellu, jenž zaslouženě před vlastními fanoušky zvítězil 2:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele