základní část, 5. kolo
18.09.2010 13:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Heart of Midlothian 1:3

Hearts si v nesmírně obtížném utkání na hřišti Invernessu připsali výhru 3:1. Domácí přitom šli do vedení gólem Odhiamba, Hearts se však podařilo ještě do přestávky srovnat díky vlastnímu gólu Innese a ve druhé půli strhli Stevenson a Elliot vítězství na svoji stranu.

Kvůli absenci Wallace musel netradičně na levém kraji obrany Hearts nastoupit Ruben Palazuelos a právě přes něj vedla první příležitost domácích. Z volného kopu poslal Hayes míč přesně na hlavu Rooneyho, s jeho pokusem však Kello větší problémy neměl. Hayes zahrál o pár minut později další zajímavý volný kop na Innese a jeho střelu musel vyrážet slovenský gólman. Hearts chvíli poté dostali tvrdou ránu v podobě zranění Iana Blacka, kterého musel nahradit Kevin Kyle.

Inverness ještě zvýšil na obrátkách a v další šanci se po přihrávce Rosse ocitl Rooney, nemířil však příliš přesně. Hned z další příležitosti už však zasloužený gól Invernessu padl, ve 37. minutě poslal Duff míč Odhiambovi, který svým prvním výstřelem trefil brankovou konstrukci, od které se však balón odrazil zpět a Odhiambo ho pouze poslal do odkryté sítě.

Hearts se po inkasované brance vzpamatovali a v poslední minutě první půle dokázali srovnat. Templeton poslal přesný centr na Kylea, který si mířil pro vyrovnávací gól, míč si však při obranném zákroku nešťastně srazil do vlastní brány Innes. Templeton mohl později sám vstřelit branku, míč byl však tečován nad a na druhé straně Kello zabránil vlastní brance Bouzida.

V 55. minutě dokázali Hearts otočit skóre, Elliotův centr zpracoval Kyle do cesty Stevensona a jeho střela skončila i s pomocí tyče v bráně, 1:2. Inverness odpověděl pouze nepřesnou střelou Rosse a Rooneyho zblokovaným pokusem. Rooney měl na noze vyrovnání, zásadní obranný zákrok však udělal Bouzid. V 69. minutě se Hearts dokázali vymanit z tlaku domácích, Suso přenechal míč Elliotovi a ten vstřelil již svoji čtvrtou branku sezóny, 1:3. V posledních minutách byl už pouze kvůli ofsajdu neuznán gól Sutherlanda a Foranovu střelu Kello chytil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele