základní část, 32. kolo
10.04.2011 13:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Rangers FC 0:1

Rangers se na hřišti posledního Hamiltonu pořádně natrápili a o jejich výhře rozhodla jediná branka. Vítěznou trefu zaznamenal krátce před koncem první půle útočník Nikica Jelavič.

Zatímco Rangers nastoupili v totožné sestavě jako při posledním utkání, manažer Hamiltonu udělal hned čtyři změny, hosté přesto svého soupeře už od úvodních minut zatlačili do defenzivy, ačkoliv si větší příležitost nevypracovali. První střelu na bránu tak měli až domácí, když Imrie nalevo utekl Fosterovi a nacentroval na McDonalda, s jehož střelou si ale McGregor lehce poradil. Krátce na to měli hráči Hamiltonu skvělou příležitost jít do vedení, když Imrie v pokutovém území upadl v souboji s Davisem a byla odpískána penalta. K pokutovému kopu se postavil sám Imrie, ale jeho slabou střelu McGregor chytil.

Poté se do první šance konečně dostali i hosté, Naismith našel nabíhajícího Laffertyho, jeho střela ale šla přímo do rukavic Černého. Nebezpečný volný kop zahrál Davis a Weir ho vrátil před bránu, nikdo ze spoluhráčů ho však nedoběhl. Po dobré přihrávce Hasselbainka musel před Imriem zakročit Foster a dobrou příležitost měl po centru Crawforda McDonald, McGregor byl ale připraven. Hra se hodně otevřela a Černý musel zasahovat proti štiplavé střele Edua z okraje pokutového území.

Další šanci měl Jelavič, ale i jeho střelu Černý vytěsnil mimo bránu. Krátce poté se Jelavič dočkal, jeho přímý kop z okraje pokutového území skončil přesně v pravém horním rohu brány a chorvatský střelec tak zaznamenal třináctý gól sezóny. Druhá půle začala podobně jako první poločas a úvodní střelu vyslal Chambers, míč však pouze přeletěl bránu. Rangers jinak diktovali hru, ale k ohrožení brány se nedostali, Hamilton tak musel spoléhat na střely z dálky, McGregor však i pokus McAlistera vytěsnil. Do konce utkání si Rangers jednobrankové vedení pohlídali a získali tak důležité tři body.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

Rangers come on!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele