základní část, 32. kolo
03.04.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - Falkirk FC 0:1

Tak že by přeci jen existovala spravedlnost a chystala se v závěru sezóny zajímavá zápletka? Že by Falkirk prolomil zlověstnou kletbu prvního vstřeleného gólu a přeci jen ještě výrazně zasáhl do boje o záchranu? Být to tak nemusí, souboj o záchranu však zřejmě v SPL bude ještě hodně vyrovnaný. Falkirk nyní ztrácí pouhý jeden bod, i když Kilmarnock má zápas k dobru. Motherwell zřejmě definitivně přišel o naději zahrát si v příštím roce Evropskou ligu.

Falkirk vsítil jedinou branku utkání po necelé půlhodině a i přestože se čekalo, že domácí nepříznivý stav minimálně srovnají, nic takového se nekonalo. Hosté se poučili z neuvěřitelných chyb v předchozích duelech a tentokráte jim vlak neujel. Pozornou obranou a precizní taktikou tápající Motherwell do úplně stoprocentních šancí nepustili. Po dlouhé době se hosté dočkali též čistého konta.

Domácí se poprvé dostali do hry po hezké střele Keitha Lasleyho, ovšem brilantní zákrok vytáhl ze svého repertoáru gólman Robert Olejnik. Okamžitě poté to zkoušel Jamie Murphy, nicméně z voleje pálil asi o metr vedle. Hosté se poprvé vytáhli po dobré práci Moutinha a průniku Johna Ruddyho. Ten vybídl přízemním centrem ke skórování hrdinu zápasu Ryana Flynna a balón se po přesném zakončení třepal v síti - 0:1.

O několik minut později zkoušel vyrovnat hlavou Sutton, přesně však nemířil. Na druhé straně prověřil Scott Arfield gólmana Ruddyho, ten ale s jeho příležitostí velkou práci neměl. Těsně před pauzou zkoušel srovnat také Jim O'Brien, nicméně domácí museli vyčkat do druhého dějství. Tam sice tlačili, avšak stoprocentní gólovky se nerodily. Přesně v půlce zápasu musel gólman Ruddy vystřídat kvůli zranění, nahradil ho Michael Fraser.

Po necelé hodině hry mohl navýšit Arfield, jeho nadějný pokus šel mimo. O několik momentů později vychytal Fraser volej střídajícího Comptona, na opačné straně se musel předvést Olejnik proti Murphymu. Po rohovém kopu Stevena Hammella hlavičkoval v dresu Motherwellu příliš zbrkle Sutton, nepřesně vypálil také falkirkský Healy. Ke konci ještě poslal střelu nad Arfield, závěrečný pokus utkání od Stephena Craigana zlikvidoval Olejnik.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele