základní část, 1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hibernian FC - St. Mirren FC 2:1

Od listopadu roku 2007, tedy skoro dva roky, marocký internacionál Abdessalam Benjelloun ve službách Hibernian neskóroval. Nakonec jeho trefa z 83. minuty zařídila jeho týmu výhru 2:1 proti St. Mirrenu. Ten hrál už od 17. minuty v deseti, přesto nepředvedl vůbec špatný výkon. Pochvalu si též zaslouží jeho brankář Paul Gallacher, který ve druhé půli přímo pil neúspěšným střelcům krev.

Jako první zahrozili hosté. Higdon zaspolupracoval s Bradym, jehož ránu musel likvidovat až gólman Ma-Kalambay. Mehmet poté ohrozil Ma-Kalambaye vážněji podruhé, ale po centru od Rosse hlavičkoval pouze nad. Na druhé straně hodně zatopil mladík Wotherspoon. Krásně se pokoušel najít ve středu hřiště Nishe, jenže ten na míč nakonec nedosáhl.

Po čtvrthodině hry nebylo St. Mirrenu příliš do smíchu. Thomson krutě sestřelil debutanta Hibs Cregga a sudí Muir mu nemohl ukázat nic jiného než červenou kartu. I přesto se domácím skoro vůbec nedařilo v přesile ohrozit hostujícího brankáře Gallachera. Riordanovi se sice podařilo rozvlnit síť, ale zvuk píšťalky hlavního sudího zněl už předtím. Hraní rukou by se přece jenom nemělo promíjet nikomu.

Totálním šokem byla pro domácí fandy 38. minuta. Kapitán Hogg dostal svou zpětnou přihrávkou gólmana Ma-Kalambaye pod tlak, po následné mele poslal centr Dorman na McGinna, jenž střílel do odkryté branky. Za minutu ale bylo vyrovnáno. Rankin nabil Wotherspoonovi a ten šajtlí poslal míč za záda Gallachera.

Deset minut po přestávce se po rohu Riordana dostal k míči Nish, na něhož se ovšem usmálo jen břevno. Gallacher musel vychytat postupně Rankina, Riordana i Hanlona, tlak Hibs, kteří byli ve druhé půli jasně lepším týmem, sílil. Jenže mezi třemi tyčemi stál Gallacher, jenž soupeři brnkal hodně na nervy. McBrida dokonce vychytal brilantně jednou rukou.

V 83. minutě už si však míč cestu k síti našel a Hibernian tahle gólová akce nakonec zařídila na úvod SPL tři body. Po rohovém kopu Galbraitha si naskočil u bližší tyče Benjelloun, jenž bezchybně a přesně hlavičkoval tam, kam potřeboval. Na hřišti přitom po svém střídání nepobyl ani čtvrthodinu. Ještě o něco se v závěru pokoušel hostující Mehmet, to ovšem Saints nebylo již nic platné.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele