základní část, 21. kolo
24.01.2010 14:15 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Falkirk FC - Dundee United 1:4

Dundee United je zpátky, to je jasné. Domácímu Falkirku nedalo vůbec žádnou šanci a odvezlo si z jeho stánku tři snadné body a opět se dostalo na třetí místo, na kterém byl po včerejším vítězném klání Hibernian. Hvězdou duelu se stal Jon Daly, který si připsal hattrick. Rozhodujícím momentem byl konec první půle, kde Dundee už v nastavení vsítilo druhou trefu a Falkirk se už z tohoto úderu dostat nedokázal.

Dundee se dostalo do vedení už po půl hodině hry a postupem času svůj náskok navyšovalo, Falkirk se zmohl na snížení až v samém konci utkání. Falkirk proto zůstává poslední a na vytoužené opuštění sestupové pozice si musí ještě nějaký ten den počkat. V zápase bylo k vidění několik individuálních chyb, jedna velká vedla k brance právě ve 29. minutě a druhá v závěru půle.

Při té první nedokázal obránce Brian McLean odkopnout balón do bezpečí a naopak namazal přímo do běhu Davidu Goodwilliemu, který zasunul balón do branky pod tělem gólmana Roberta Olejnika. Hosté útočili i nadále, z dobrých dvaceti metrů vypálil Danny Swanson, ovšem branku Falkirku o něco minul. Hned na to na druhé straně zkusil štěstí Enoch Showunmi, ovšem jeho volej se mezi tři tyče též nevešel.

Pět minut před pauzou se zranil Brian McLean a nahradit ho musel veterán Lee Bullen. A rychlostně opravdu nestačil, po dlouhém nákopu brankáře Dundee se jednou míče dotkl Jon Daly a osamocen krásně přeloboval Olejnika, dal proto Dundee pohodu do dalších momentů. Falkirk se snažil udělat taktické změny střídáními, avšak po necelé hodině ho definitivně potopil druhou trefou Jon Daly.

Ještě předtím rozvlnil síť hlavou, jenže byl přistižen v ofsajdu. Poté už ale využil krásné práce a následné přihrávky Swansona a zavěsil nekompromisně za Olejnika z hranice pokutového kopu. Daly dovršil hattrick v 88. minutě, kdy Craig Conway načechral krásný centr na jeho hlavu a mohlo se slavit. Černou kaňkou bylo snížení Pedra Moutinha po pasu Comptona, na výsledek to už ale vliv v žádném případě nemělo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele