základní část, 26. kolo
20.02.2010 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Falkirk FC - Aberdeen FC 3:1

Tak to Falkirk přeci jenom dokázal a jeho naděje na záchranu stále žije. Proti Aberdeenu se mu šance dávaly, protože už na Pittodrie Stadium dokázal zvítězit 1:0 a proti nevyrovnanému sokovi ukázal svou sílu i nyní. Diváky navíc mohlo těšit hodně branek, už po necelé čtvrthodině se totiž zrodily dvě. Poté Falkirk udeřil ke konci první půle a Aberdeen s outsiderem už nic neudělal. Prohrál, opětovně, překvapivě...

Nevyrovnanost výkonů letošního účastníka evropských pohárů nezná mezí, Celtic nebo Falkirk, to je tomuto výběru opravdu jedno. Nyní se šesté místo opět o nějaký ten kousíček vzdálilo, jenže u Aberdeenu je vskutku nejistá budoucnost, a tak se mávnutím proutku může všechno změnit. Aberdeen šel přitom po pěti minutách hry do vedení, avšak rychlé vyrovnání jeho plány zkřížilo. Falkirk je i tak poslední, přiblížil se ale k záchraně na rozdíl jednoho bodu.

Domácím prospěla výměna manažera, nový šéf Steven Pressley zaznamenal první vítězství v domácím prostředí od svého příchodu a vštípil svým svěřencům útočný líbivý fotbal, se kterým se dá v SPL uspět. Domácí kouč udělal skvělý tah nasazením dua Showunmi - Moutinho, na druhé straně si odbyl debut v brance Stuart Nelson a bylo vidět, že důležité zákroky Jamieho Langfielda týmu chybějí.

Hosté zahrozili vážněji právě pouze v 5. minutě, kdy se k přímému kopu postavil tradiční exekutor Charlie Mulgrew a pokořil krásně umístěnou ranou zcela bezmocného Roberta Olejnika. Poté se představil právě Showunmi, jenž bez problémů uvolnil Moutinha a ten z blízkosti propálil všechno, co se dalo - 1:1. Do vedení dostal Falkirk tři minuty před přestávkou Darren Barr, ten hlavičkoval přesně po krásném centru Scotta Arfielda.

Hosté se dostali do hry krátce po začátku druhé části, když do hry přišel Sone Aluko za Michaela Patona. Jenže i když měl Aberdeen územní převahu, k brance nic nevedlo a Falkirk se mohl definitivně uklidnit dvacet minut před závěrečným hvizdem trefou nejlepšího hráče na trávníku Showunmiho. Nezištou nahrávku poslal Flynn a na levé straně vápně uvolnil autora branky, jenž neměl se zakončením výraznější problémy - 3:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele