základní část, 3. kolo
29.08.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Falkirk FC 2:1

Dundee United potvrdilo roli favorita, dostalo se na prozatímní druhé místo a jako jediné může konkurovat glasgowským rivalům. Falkirk ani ve třetím duelu v řadě nebodoval a nachází se na předposledním místě tabulky, horší už je pouze Hamilton. Domácí utkání zcela ovládli po pauze, po bezbrankovém poločase skórovali dvakrát během deseti minut a ani zlepšený výkon hostů v dalších minutách už k bodům nevedl.

Úvodní dějství zavánělo nudou a diváci toho opravdu příliš neviděli, avšak po pauze se s brankami roztrhl pytel. Začalo se hrát velmi opatrně a první vážnější akce byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, po přihrávce Goodwilliho pálil ale jen do Olejnika Cadamarteri. Hosté odpověděli divokou ranou O'Briena, z hranice vápna však prostor mezi třemi tyčemi netrefil i díky teči obránce Webstera.

Dundee bylo rozhodně do této chvíle aktivnější a v 35. minutě mohlo jít do vedení. Swansonovu dělovku vyrazil Olejnik a šanci měl Goodwillie, k němu ovšem přispěchal za pět minut dvanáct Finnigan a zabránil mu ve skórování. Na konci půle to zkoušel ještě po přímém kopu Swansona Scott Robertson, branku ale přestřelil. Dvě minuty po pauze hosté zahrozili, po přihrávce Scotta Arfielda šel do brejku Ryan Flynn, jenže ten v tváří tvář Weaverovi neproměnil.

Skóre se proto měnilo o další dvě minuty později na druhé straně. Přízemní ránu Goodwillieho sice dokázal Brian McLean zablokovat, s dorážkou si již ale poradil Cadamarteri. Domácí definitivně uklidnil za sedm minut Swanson, který na bližší tyči uvolnil Goodwillieho a ten bez problémů tradičně zakončil. Falkirk od této chvíle neměl co ztratit, byl aktivnější a United se spíše bránili.

Ve velké možnosti nejprve selhal po dlouhém nákopu Olejnika Thomas Scobbie, jenž nedokázal překonat již ležícího Nickyho Weavera. Čtvrthodiny před koncem dokázal Falkirk snížit, do středu vápna uvolnil Finnigan Finnbogasona a ten měl přesnou mušku - 2:1. Sedm minut před koncem to dobře zkoušel na druhé straně střelec vedoucí trefy Cadamarteri, perfektní zákrok ale vytáhl Olejnik. Hosté si žádný závěrečný tlak nevypracovali a ohrozili branku Dundee jen po ráně Marcety, tři body už i tak připadly celkem zaslouženě Dundee.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele