o titul, 37. kolo
04.05.2010 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 2:1

Jen škoda, že utkání nemělo takový náboj, jako kdyby se bojovalo o titul. Diváci se i tak měli čím bavit a nakonec většina z nich mohla oslavit výhru svých miláčků. Celtic totiž pro dramatické bitvě soka udolal 2:1.

Pomohla mu k tomu rychlá vedoucí branka, pak se oba soupeři s vyloženými šancemi mírně zasekli. Pytel s brankami se opět roztrhl na konci úvodního dějství, kde nejprve Jezdci srovnali. Už v nataveném čase ale vrátil Zelenobílím jednobrankové vedení Marc-Antoine Fortune a v druhém poločase si situaci pohlídal. V tabulce tedy stáhl náskok na svého rivala osm bodů, nic platné mu to ale v konečném zúčtování není.

Hned v úvodu byla k vidění velká nepříjemnost pro Rangers, když se v 5. minutě zranil gólman Allan McGregor a byl nucen střídat. Náhradník Neil Alexander se mezi třemi tyčemi neohřál ani tři minuty a už lovil balón ze sítě. Z přímého volného kopu pálil Lee Naylor a míč s přispěním teče skončil až v síti. Jezdci přidali na obrátkách hlavně v polovině prvního dějství a nakonec si gólovou příležitost vypracovali.

Nejprve sice Artura Boruce ještě Kenny Miller nepokořil po pasu pas Kyle Laffertyho, nicméně dvě minuty před pauzou se přeci jen dočkat. Na milimetrový pas Stevena Whittakera si naběhl bez větších obtíží a zavěsil přímo bod břevno. Hosté se ale nestačili ani zformovat a opět museli dotahovat manko. Po centru aktivního Lee Naylora oplatil soupeři stejnou měrou a hlavou nakonec překonal Neila Alexandra.

V druhé půli nejvíce zlobili v domácím dresu Robbie Keane, mnohem aktivnější byl však soupeř. Hrozili především Maruice Edu, Miller, Novo a McCulloch, srovnat stav se jim ale nepodařilo. Kuriózní situace byla k vidění v 53. minutě, kdy se ze hřiště musel pakovat také gólman Artur Boruc. I on se zranil a v brance ho nahradil Lukáš Zaluska. Rivalové si tedy vrátili, co mohli, akorát zápasu scházel nerozhodný výsledek.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

Rangers!!!!

tip.-1:1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele