základní část, 19. kolo
03.01.2010 13:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 1:1

Když se daří, tak se daří. Od velkého Old Firm se čekala vyrovnanost obou soupeřů, možná mírný tlak od Jezdců z Rangers. Ti ovšem v derby s Celticem herně totálně vyhořeli a nedokázali se vůbec prosadit, soupeř je zcela zatlačil na vlastní polovinu. Nicméně za utkání si vytvořili jedinou šanci - a tu proměnili, proto si zajistili remízu. A slova kouče domácích Tonyho Mowbraye, že Rangers promění vše, co se dá, se do puntíku vyplnila.

Mowbray od začátku do utkání překvapivě nevyslal důležitého útočníka Scotta McDonalda, který naskočil do hry až dvacet minut před koncem a svou "nedůvěru" Mowbraymu oplatil hned po osmi minutách pobytu na hřišti vedoucí brankou. Jenže hned za dvě minuty se po rohu prosadil Lee McCulloch a v závěru domácí už i přes mocný tlak branku nevsítili. Několik fantastická zákroků totiž vytáhl gólman Alan McGregor.

Ten byl nejistý pouze v úvodu první půle, kdy šel nedůrazně do souboje s Fortunem, nicméně i když inkasoval, rozhodčí přimhouřili očko a odpískal na něj faul. Waltera Smithe trápila velká marodka, k tomu už po 12 minutách hry musel střídat Nacho Novo, který se zranil v souboji se Samarasem. V prvním dějství příliš vyložených šancí k vidění nebylo, ovšem ke konci se Celtic rozjel.

Po centru zprava totiž napálil hlavou břevno Robson, o něco později se míč odrazil od Fortuneho přímo k Samarasovi, který se prodral až k McGregorovi, zamířil ale těsně vedle vzdálenější tyče. Nejaktivnějším mužem na hřišti byl právě Samaras, který po pauze opět pálil na vzdálenější tyč, nicméně ani tentokráte mezi tři tyče nezamířil. Největší možnost domácí spálili v 52. minutě, kdy po obrovské hrubce Edua uvolnil Fortune okamžitě McGeadyho, ten však nezpracoval dobře balón a osamocen pálil nad.

Hra domácích se oživila po příchodu McDonalda, který sice čtvrthodiny před koncem na McGregora ještě nevyzrál, následně ale mohl zvedat ruce nad hlavu. Na hranici vápna krásně kličkoval McGeady a poslal nádherný centr na australského kanonýra, který hlavou otevřel skóre. Jenže za další dvě minuty selhal na druhé straně kapitán Zelenobílých Gary Caldwell a na přední tyči po rohovém kopu nechal zcela osamoceného McCullocha - 1:1.

V samém závěru se 2x blýskl McGregor. Nejprve zázračně vytáhl pět minut před koncem pokus Samarase nad branku, o něco později zlikvidoval i pokus Fortuneho a ofenzivní smršť už k ničemu nevedla. Pro Celtic to je velká ztráta, protože stále ztrácí na soupeře sedm bodů a to a bude se mu to těžko stahovat.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (5)

Přidat komentář
klokan.paul

jestly chce Celtic titul musí vyhrát tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady Bude to hodně težkej zápas, Rangers sazí jeden gól za druhým a Boyd je k neudržení. Rangers bude chybět Miller a Bougherra takže snad to bude znát. Můj tip je 3:2 ikdyž tomu moc neveřím

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně očekávané derby je tady Jednoznačně věřím Hoops ale bude to moc těžký zápas! Na to že Rangers v LM nezahráli vůbec nic tak v SPL se jim daří až to není normální Tak až to vypukne všichni fandové Celticu DRŽTE PALCE máme co vracet

Reagovat
PePiG7

Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jestli budou Rangers pokračovat jak teď hrajou tak musíme vyhrát. Zatím chybí jenom koncovka... Samaras zahodil tutovku ale jinak hraje skvěle Jde se na druhej poločas. Celtic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele