základní část, 1. kolo
15.08.2009 13:45 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Aberdeen FC - Celtic FC 1:3

Celtic vstoupil do nové sezóny skvěle a hlavně díky dvěma gólům Aidena McGeadyho zvítězil v Aberdeenu 3:1. Třetí branku Celticu, taktéž už v prvním poločase, vstřelil McDonald, za domácí už jen snižoval po hodině hry Aluko.

Celtic byl od prvních minut lepším týmem, McGeady, McDonald, ani Maloney však nedokázali překonat gólmana Langfielda. Na druhé straně se do ojedinělé příležitosti dostal nový kapitán Kerr, nemířil však přesně. Střelu si připsal i Fortune, Langfielda však neohrozil. Diváci čekali na úvodní gól nového ligového ročníku do 29 minuty, kdy Fortuneho střelu vyrazil Langfield, McGeady ale stál na správném místě a míč dostal do sítě.

Celtic dál svého soupeře tlačil, Fortuneho ránu ale na poslední chvíli zablokoval Diamond a tutovku McDonalda chytil Langfield. Kouč Aberdeenu musel začít jednat a místo Duffa poslal už ve 38. minutě na hřiště Mackieho. Změna však nepomohla, McGeady převzal ve 42. minutě míč, přelstil Kerra a krásnou ránou nedal brankáři Aberdeenu žádnou šanci.

Střelecká forma Celticu pokračovala dál, o dvě minuty později využil McDonald špatného odkopu Fostera a přesnou střelou do rohu zajistil Celticu poločasové vedení 3:0. Celtic měl vítězství na dosah, proto ve druhém poločase zmírnil tempo a Aberdeen se dostával do hry. V 61. minutě si na centr Patona naběhl Aluko a dostal míč za záda Boruce, 1:3.

V 83. minutě unikl Aluiko Hinkelovi, na jeho následnou přihrávku ale nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Naopak McGeady mohl zaznamenat hattrick, ale zabránil mu v něm Langfield. Celtic díky skvělému prvnímu poločasu zvítězil nad Aberdeenem 3:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2 Aberdeen hraje fakt špatně Ani se nedivím že ta Sigma byla tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

Slušnej zápas! Hlavně první půle ! Mohlo tam těch gólu být více ale kluci se šetřej na ARSANAL ! To nebude vůbec žádná prdel

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele