základní část, 15. kolo
22.11.2008 13:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Celtic FC 1:3

Celtic opět nezaváhal a po rozpačitém výkonu z první půle nakonec pohodlně zvítězil nad St. Mirrenem 3:1. Do třígólového trháku dostali Celtic Samaras, Nakamura a Sheridan, v posední minutě pak snížil Hamilton.

Kvůli zranění středopolařů Massima Donatiho a Paula Hartleyho řešil manažer Celticu Gordon Stratchan otázku, koho postavit na střed zálohy vedle Scotta Browna. Nakonec se v základní jedenáctce na pozici jakéhosi defenzivního štítu objevil Garry Caldwell, který přenechal místo ve stoperské formaci Glennu Loovensovi. Na lavičce domácího týmů zůstal nečekaně sedět nejlepší střelec Saints Billy Mehmet.

Do první příležitosti se dostal ve čtvrté minutě hostující Celtic, když střela Garryho Caldwella byla zablokovaná defenzívou St. Mirrenu. O tři minuty později po skvělém průniku Marka Wilsona po levém křídle mířil těsně vedle levé tyče Scott McDonald. Pak neuspěl po Samarasově přiťuknutí ani Andreas Hinkel.

Po čtvrthodině hrací doby se po skvělém pasu dostal do úniku Craig Dargo, kterého před pokutovým územím hrubě zfauloval brankář Artur Boruc, jenž za zákrok vyfasoval žlutou kartu.

Ve 25. minutě se po přihrávce Nakamury ocitl před brankářem Scott Brown, jenž řešil zakončení střelou obloukem, která byla ale moc vysoká a skončila nad bránou. O chvíli později na druhé straně hřiště tvrdě pálil těsně nad Andy Dorman.

Deset minut před koncem prvního dějství zahrával Celtic během dvou minut dva přímé kopy z hranice vápna, Samarasovi ani Nakamurovi se ale ze slibných pozic skórovat nepodařilo. Ve 40. minutě po volném kopu Robsona hlavičkoval nepřesně Loovens.

Po osmi minutách druhé půle se po závaru ve vápně Celticu nejlépe zorientoval Craig Dargo, který ale svou střelu namířil do Artura Bouce. V 64. minutě se konečně favorizovaní hosté dostali do vytouženého vedení, když na pravém křídle nasadil ke sprintu Andreas Hinkel a předložil balon na malé vápno Georgiu Samarasovi, který propasíroval balon za bezmocného brankáře domácího týmu.

O dvě minuty později byl v hlavní roli opět řecký kanonýr, který krásným přiťuknutím našel ve vápně Japonce Nakamuru, jenž si kličkou do levé strany poradil s obráncem a ránou k pravé tyči zvýšil vedení Hoops na 2:0.

Deset minut před koncem zápasu dostal St. Mirren další ránu, když se po rychlém protiútoku dostal míč přes Scotta McDonalda a Shunsuke Nakamuru až ke střídajícímu Cillianu Sheridanovi, jenž na hřišti nahradil Samarase, a z bezprostřední blízkost doklepl balon do prázdné brány. Pak ještě mířil zhruba z dvaceti metrů těsně vedle Scott Brown.

V poslední minutě zaznamenali Saints alespoň čestný úspěch, když po centru Franca Mirandy hlavičkou překonal Artura Boruce Jim Hamilton.

Autor: Petr Páral

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele