základní část, 11. kolo
01.11.2008 16:00 CET
5 : 0
(5:0)

Reportáž

Rangers FC - Inverness Caledonian 5:0

Na zápas proti Rangers bude chtít Inverness co nejdříve zapomenout, pět inkasovaných gólů během první půle snad nikdo nečekal. Hattrickem se zaskvěl Kris Boyd a přičinil se o to, že Inverness odjíždí z Glasgowa s pořádným výpraskem.

Přitom první šanci zápasu měl již v první minutě Inverness, volný kop Cowieho z nebezpečné vzdálenosti ovšem gólman McGregor chytil. Od této chvíle už vládli jen domácí. V sedmé minutě fauloval Tokely Boyda a sám hráč následný volný kop nemohl zahrát lépe. Nízkou a důraznou střelou prověřil Boyd připravenost gólmana Frasera, tomu míč vypadl a Novo lehce dorazil míč do brány. O sedm minut později Rangers své vedení zdvojnásobili, když Mendes přihrál nabíhajícímu Millerovi, ten našel volného Boyda, na jehož střelu Fraser nedosáhl, 2:0.

Hráči Invernessu byli čím dál více bezradnější a dopouštěli se chyb. Duncana obral o míč Mendes, poslal balón do pokutového území Boydovi a kanonýr domácích zvýšil vedení na 3:0. Ve 28. minutě Boyd zaznamenal svůj třetí gól v zápase, i když byl z pokutového kopu. David Proctor podrazil Millera a Boydovu tvrdou střelu z penalty neměl Fraser šanci chytit.

Minutu před koncem první půle se i Miller zapsal do kolonky střelců. Novo mu předložil míč a Miller krásnou střelou zvýšil už na 5:0. V 56. minutě se na hřiště dostal i Barry Ferguson, který byl pět měsíců kvůli zranění mimo hru. Spolu s kapitánem Rangers nastoupil i Rory Loy, který tak ve dvaceti letech odehrál debutový zápas. Rangers už jen experimentovali a snažili se vyvarovat chyb. Za zmínku snad stojí jen střela Blacka, se kterou si ale McGregor poradil. Rangers se velmi rádi spokojili s pěti vstřelenými góly.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Maverick 65

Rangers!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele