základní část, 14. kolo
15.11.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Dundee United 2:0

Kilmarnock nečekaně ukončil skvělou sérii Dundee bez porážky, když na svém hřišti zvítězil 2:0. Nejprve se z penalty prosadil Hamill, poté vítězství zpečetil David Fernandez.

Žádná ze stran v úvodu utkání nejevila zájem o vstřelení gólu, až v pětadvacáté minutě téměř kapitulovali hosté, když chyboval brankář Lukasz Zaluska. Na druhé straně neuspěl po centru Seana Dillona Scott Robertson, jehož střela byla zablokována. Gólem neskončila ani rána Craiga Conwaye.

Poté se do koncovky propracoval Conor Sammon, ten však na gólmana Zalusku nevyzrál, v poslední minutě první půle už byl ale polský brankář překonán. Taouil skvěle pronikl do pokutového území United a byl faulován Morgarem Gomisem, z následné penalty otevřel skóre Jamie Hamill.

V úvodu druhého dějství neuspěl hostující útočník Francisco Sandaza, jenž trefil pouze boční tyč Combeho brány.

V 61. minutě šli Killie už do dvoubrankového vedení, když Fowler obešel Dixona a předložil balon Davidu Fernandezovi, který propálil hostujícího gólmana. Španěl se tak trefil do sítě svého bývalého klubu.

Na konci duelu měl ještě možnost korigovat skóre hotující Gomis, ale brankář Combe jeho střelu lapil. Kilmarnock se díky dnešnímu vítězství posunul v tabulce na pátou příčku, United se propadli na pozici čtvrtou.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele