základní část, 19. kolo
20.12.2008 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Aberdeen FC 0:3

Aberdeen nedal slabému Invernessu šanci a na venkovním hřišti ho dokázal porazit 3:0. O vedení se zasloužil už po šesti minutách hry Mulgrew, v 51. minutě zvýšil McDonald a o pět minut později pojistil výhru Aberdeenu Mackie.

Utkání začalo minutou ticha na památku Jocka MacDonalda, zakládajícího předsedy Invernessu, který v týdnu zesnul. První šanci v zápase měli hosté, Millerovu střelu však tečoval Cowie mimo bránu. Už v šesté minutě šel ovšem Aberdeen do vedení. David Proctor zapříčinil volný kop, ze kterého se krásnou střelou trefil Mulgrew.

Domácí se mohli vrátit do hry, Imrieho pokus ale mířil mimo bránu. Essona otestoval de Visscher, ale gólman Invernessu skvěle zakročil. Na druhé straně měl Langfield méně práce, ale nepřekvapila ho ani dalekonosná střela Blacka. Inverness se o pár minut později dožadoval pokutového kopu, ale rozhodčí ruku Diamonda neviděl.

Miller málem dostal Aberdeen do dvougólového vedení, Esson ale svůj tým zachránil. Aberdeen však na další gól nečekal dlouho. Hlavičku Imrieho dostal protihráč McDonald a přesnou střelou překonal Essona. O pět minut později unikl Mackie Hastingsovi a vsítit třetí gól do brány Invernessu. Inverness o chvíli později požadoval další penaltu, ani tentokrát ji však rozhodčí nepřipustil. Aberdeen si z Invernessu odváží tři body, za výhru 3:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele