základní část, 7. kolo
28.09.2008 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Hibernian FC - Rangers FC 0:3

Letní posila z Derby County Kenny Miller zařídil Rangers dvěma góly vítězství nad Hibernianem 3:0. Třetí branku utkání přidala další letošní nová tvář Madjid Bougherra.

Manžer Gers Walter Smith velmi překvapil, když nechal na lavičce náhradníku sedět Krise Boyda, navzdory jeho krásnému gólu ve středečním ligovém poháru. Místo skotského reprezentanta se vedle Kennyho Millera postavil Jean-Claude Darcheville. Smith udělal dobře, když na kraj zálohy postavil Charlieho Adama, jenž neustále proháněl defenzivu domácího týmu.

První gól Rangers přišel po půl hodině hry, když přesný centr Kirka Broadfoota našel neobsazeného Kennyho Millera, jenž hlavičkou z dvanácti metrů, která mířila na zadní tyč, překonal domácí brankáře Yvese Ma-Kalambayho.

Hibs se téměř dočkali vyrovnání, když Steven Fletcher nacentroval balon na přední tyč Alexanderovi svatyně na Murrayho, který však hostujícího brankáře nedokázal přelstít. Pět minut před odchodem do kabin zaplatil Hibernian za neproměněné šance, když se ke slovu dostala opět dvojce Broadfoot, Miller. Prvně jmenovaný adresoval balon na bývalého hráče konkurenčního Celticu a ten z hranice velkého vápna trefil horní růžek branky.

V druhé půli začali Hibs daleko více držet míč na svých kopačkách a vytvářet si více šancí, v jedné takové příležitosti se ocitl Keenan, jenž z dvaceti metrů otestoval Neila Alexandera. Pak si další možnost vsítit gól vytvořili opět Jezdci, když Steven Davis založil protiútok a vyslal do koncovky Jean-Clauda Darchevilla, který ale ze šestnácti metrů pálil vedle.

Hibs pokračovali ve hře, kterou se pokoušeli soupeře dostat pod tlak. Byli to však opět modří, kdo se radoval z další branky. V 73. minutě se míč odrazil po přímém kopu Thomsona od Madjida Bougherry přímo za záda belgického gólmana.

Rangers pokračují ve skvělých výkonech a opět odskočili Celticu na rozdíl tří bodů. Hibernian se propadl na šestou pozici.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele