o titul, 34. kolo
02.05.2009 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hibernian FC - Dundee United 1:2

Dundee United dokázali využít slabé formy Hibernianu a na jeho vlastním hřišti zvítězili 2:1. Hosty dostal v první půli do vedení Feeney, před koncem prvního poločasu sice ještě stačil srovnat Fletcher, ale vítězný gól Dundee zaznamenal v posledních minutách hry Goodwillie.

Dundee United měli již na začátku utkání převahu a po jednom z rohových kopů musel zasahovat obránce Hogg. Po Swansonově rohu chyboval gólman Ma-Kalambay, míč šel ale naštěstí pro Hibs mimo bránu. Po pomalém začátku si domácí vytvořili první šanci až po sedmi minutách hry, když Riordan našel Rosu, ten však mířil vedle.

United byli po dvanácti minutách blízko prvnímu gólu, když se hlavička Dodse odrazila od tyče ke Graingerovi, Stevenson ale zažehnal nebezpečí. Na druhé straně přihrál Fletcher Johanssonovi, jehož pokus však vytěsnil Zaluska.

Dundee se ujalo vedení ve 28. minutě, když Dods našel hlavičkou před bránou Feeneyho, který se zblízka nemýlil. Pět minut před koncem první půle se však Hibs podařilo srovnat na 1:1. Po skvělé práci Johanssona dostal míč Fletcher a poslal balón do vzdálenějšího rohu Zaluskovi brány.

Stejně jako v první půli, i do té druhé vstoupili lépe hosté, ale pokus Swansona letěl mimo bránu. Po hodině hry měl tentýž hráč další šanci po volném kopu z okraje pokutového území, mířil ale příliš vysoko. Po akci Kennetha musel zasahovat Ma-Kalambay, přesto v 89. minutě už inkasoval. Jen pár minut poté, co byl za faul na Conwaye vyloučen Hogg, našel Zaluska volného Goodwillieho, jenž přesnou střelou zařídil výhru Dundee.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele