základní část, 14. kolo
15.11.2008 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 2:2

Aberdeen se v Hibernianu musel smířit jen s bodem za remízu 2:2. Přitom díky Mackiemu a Diamondovi vedl již o dvě branky, poté však ve druhém poločase dvakrát inkasoval z kopaček Jonese a Fletchera.

Kapitán Hibernianu Jones byl v základní sestavě, spolu s dalším navrátilcem Stevenem Fletcherem, zatímco Colin Nish seděl jen na lavičce. V prvních minutách zahrozil Lee Miller, gólman Hibs, Andrew McNeil, byl však připraven. Po patnácti minutách hry promeškal obrovskou příležitost Riordan, když mu Shiels předložil míč a hráč Hibernianu orazítkoval jen tyč Langfieldovy brány.

Langfield musel zasahovat až ve 24. minutě hry po střele Shielse. Po půlhodině hry se po rohu Riordana dostal k hlavičce znovu Shiels, tentokrát ovšem mířil příliš vysoko. Ve 40. minutě šel po hrubé chybě Jonese do vedení Aberdeen, Mackie využil zaváhání kapitána Hibs a hlavou skóroval.

Krátce po začátku druhé půle zvýšil hlavou vedení Aberdeenu Diamond, jenž se přesně trefil po rohovém kopu Aluka. V 62. minutě se podařilo snížit Jonesovi, který se nejrychleji zorientovat v pokutovém území a z blízka se nemohl mýlit. Na druhé straně zkusil štěstí zdálky Severin, ale netrefil se do brány.

Hibernian bojoval o body i v nastaveném čase, což se mu vyplatilo. Ve skrumáži před bránou se ocitl i Steven Fletcher a pohotovou střelou zařídil Hibernianu alespoň bod za remízu 2:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele