základní část, 11. kolo
02.11.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Heart of Midlothian - Celtic FC 0:2

Celtic nezaváhal ani v dalším zápase skotské ligy a ze stadionu Hearts of Midlothian si po výhře 2:0 zaslouženě odnáší všechny body. Góly obstarali Shaun Maloney a Garry Caldwell.

Manažer hostí Gordon Stratchan musel vyřešit problém se složením útočné formace, mimo hru byli Venegoor of Hesselink, Samaras i Killen. Nakonec ke Scottu McDonaldovi nasadil Stratchan Cilliana Sheridana. V základní sestavě se překvapivě neobjevil Aiden McGeady, místo něho zaujal pozici levého záložníka Shaun Maloney.

Hned z první příležitosti zápasu padla branka. V sedmé minutě se přímý volný kop Paula Hartleyho odrazil za velké vápno k Shaunu Maloneymu a ten nádhernou ránou z voleje prostřelil domácího brankáře.

Po čtvrt hodině hry pálil z dvaceti metrů vedle Sheridan. Poté se Celtic radoval podruhé, když se po rohovém kopu Hartleyho dostal balon přes Barryho Robsona až na zadní tyč ke Garrymu Caldwellovi, který se štěstím doklepl míč do brány.

Ve 24. minutě zahrozili také Hearts, Andrew Drive ale z přímého kopu mířil vedle, gólem neskončila těsně před přestávkou ani střela Caldwella, která mířil těsně vedle.

Sedm minut po začátku druhého dějství mohlo být skóre z pohledu Hearts ještě hrozivější. V 52. minutě stáhl Zaliukas k zemi v pokutovém území Scotta McDonalda a rozhodčí nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Hartley a přízemní střelou těsně minul pravou tyč domácí brány. Nicméně domácí obránce za faul na australského kanonýra vyfasoval červenou kartu a musel předčasně ze hřiště.

Utkání se dohrávalo v poklidném tempu, bránu Artura Boruce ohrozil pouze Berra, který čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval po rohovém kopu vedle.

Celtic se opět vrátil na první příčku skotské Premier League před Rangers, kteří v průběhu následujícího týdne sehrají odložené utkání s Dundee United. Hearts of Midlothian se propadli na osmé místo.

Autor: Petr Páral

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele