základní část, 25. kolo
14.02.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Aberdeen FC 2:1

Heart of Midlothian se stalo vítězem napínavého souboje proti Aberdeenu. Na Tynecastlu byl k vidění ofenzivní fotbal, ve kterém byli úspěšnější domácí. Výhru 2:1 zařídili Hearts svými góly Nade a Driver, za hosty se trefil Mackie.

Výhra posunula Hearts na třetí ligovou příčku před Dundee United, Aberdeen zůstává pátý. Přitom hosté byli na začátku zápasu lepším týmem. V prvních minutách hry musel úřadovat Balogh, když se ke střele dostal Mackie. Na druhé straně chyboval Diamond, Nade ale zatím netrestal a mířil vedle. Aberdeen se dostal do vedení 1:0 ve 20. minutě, když Mulgrew našel svým centrem Mackieho, který překonal Balogha.

Aberdeen si chtěl vedení pojistit, Millerovu střelu ovšem Balogh chytil. Vyrovnání měl na kopačce Obua, Langfield ale skvěle zakročil. Do šance se o chvíli později dostal také Stewart, těsně ale minul tyč. Hearts svůj tlak nakonec v závěrečných minutách první půle zúročili, když Obua přihrál volnému Nademu, jenž neměl se zakončením problémy.

Aberdeen se na začátku druhé půle mohl do vedení vrátit, Balogh ale skvělým zákrokem nepustil Diamondovu hlavičku za svá záda. Domácí tým v 66. minutě otočil výsledek zápasu na svou stranu poté, co znovu přihrával Obua a Driver poslal míč do spodního rohu Langfieldovi brány. Aberdeen se snažil vrátit do hry, Mackieho střelu ale zablokoval Neilson. V nastaveném čase měl ještě příležitost Maguire, ovšem neproměnil ji a Hearts zvítězili 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele