základní část, 21. kolo
03.01.2009 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Aberdeen FC 2:0

Velmi cenné tři body získal v New Douglas Parku domácí Hamilton, který porazil Aberdeen 2:0. Z pokutového kopu otevřel skóre Simon Mensing, druhou branku přidal Richard Offiong.

Do brzké šance se dostal domácí Hamilton, když přímý kop Mensinga našel Martina Canninga, který hlavičkoval do brankáře Langfielda. Na druhé straně otestoval Tomáše Černého Jeffrey De Visscher, český brankář ale jeho střelu vyrazil nad bránu.

Poté zahrával Scott Severin přímý kop z velmi výhodné pozice, balon však poslal nad Černého bránu. Před poločasovou přestávkou zatlačili hráči Aberdeenu svého soupeře hluboko na jeho polovinu, z čehož rezultovala série rohových kopu, ani jeden z nich však Dons nedokázali přetavit v gól.

De Vissher chtěl na začátku druhého dějství překvapit domácí tým tvrdou střelou, která však nakonec na bránu nemířila. Naopak v 52. stáhl v pokutovém území hostí Zander Diamond k zemi Jamese McCarthyho a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, ke kterému se postavil Simon Mensing a dostal Hamilton do vedení.

Dvanáct minut před koncem utkání se domácí fanoušci radovali už podruhé, když Richard Offiong obešel bránícího Scotta Severina a vsítil svůj pátý gól v letošní sezoně. Ovšem v nastaveném čase už anglickému útočníkovi tolik do zpěvu nebylo, protože musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch.

Accies se díky dnešnímu vítězství dostali minimálně na týden ze sestupové propasti, nyní jsou desátí. Aberdeen hájí pátou pozici.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele