základní část, 17. kolo
06.12.2008 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Falkirk FC - St. Mirren FC 1:2

St. Mirren zaznamenal na Falkirk Stadium první vítězství po osmi zápasech, když domácí Bairns porazil 2:1. Hosty nejprve poslal do vedení Jim Hamilton, poté vyrovnal Steve Lovell. Poslední slovo měl ale hráč v černobílém dresu Dennis Wyness, který poslal tři body do St. Mirrenu.

Hostující tým začal utkání pěkně zostra a v osmé minutě se do šance probil Andy Dorman, který z úrovně penalty minul Olejnikovu bránu. Saints stále svého soupeře přehrávali, když se po čtvrthodině hry dostal do koncovky opět Dorman, jenž tentokrát bránu trefil, ale brankáře Olejnika nepřekonal.

Ve 24. minutě se mohl radovat ze svého prvního gólu za Falkirk Kevin McBride, v zakončení však bránu soupeře minul. Čtyři minuty před koncem první půle se St. Mirrenu podařilo prolomit smůlu v zakončení a rozjásat hostující fanoušky. Gólman Olejnik ránu Rosse ještě vytěsnil, ovšem s dorážkou Jima Hamiltona si už poradit nedokázal.

Od pětapadesáté minuty musel hrát Falkirk v oslabení, když McNamara viděl po surovém faulu na Jima Hamiltona červenou kartu a musel se poroučet předčasně do sprch. I přesto, že Falkirku chyběl na hrací ploše jeden hráč, dokázal tým Johna Hughese v 62. minutě vyrovnat, když se po přímém kopu O'Briena v koncovce nemýlil Steve Lovell. Gól platil i přes signalizaci postavení mimo hru pomezního rozhodčího.

Čtvrthodiny před koncem zápasu ale strhl Dennis Wyness vedení na stranu St. Mirrenu, hostující záložník po skvělé individuální akci Andyho Dormana rozvlnil zblízka síť Olejnikovy svatyně.

St. Mirren se po týdnu stráveném na dnu tabulky opět dostal na jedenáctou pozici před Hamilton, který si odnesl ostudnou porážku od Rangers 1:7. Falkirk je osmý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele