základní část, 19. kolo
21.12.2008 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Celtic FC 0:3

Celtic nedovolil Falkirku překvapit a i když se do vedení hosté dostali až v druhé půli utkání, výhru 3:0 si pohlídali. Vedení zajistil Celticu ve 48. minutě Samaras, Falkirk tedy musel otevřít hru, nakonec však v nastavení ještě dvakrát inkasoval.

Spor Aidena McGeadyho s koučem Gordonem Strachanem a nemoc Paula Hartleyho pomohly japonskému záložníkovi Mizunovi k místu v základní sestavě Celticu. Hosté se také museli obejít bez McManuse, místo něhož nastoupil O'Dea, a Wilsona nahradil na postu levého obránce Naylor.

Hostující tým mohl jít do vedení už na začátku utkání, McDonaldovu střelu však vyrazil Olejnik. Falkirk se poté dostal do zápasu a po půlhodině hry nebezpečně střílel Lovell, Boruc míč vyrazil jen k Arfieldovi a jen díky skluzu jednoho z obránců šel balón mimo bránu. Celtic odpověděl, McDonald ale svoji hlavičku do brány nenamířil.

Falkirk se mohl dostat do vedení, McCann ale těsně netrefil bránu hostí. Dvě minuty po začátku druhé půle se Celtic ujal vedení. McDonald přihrál Samarasovi a ten se nemýlil, 1:0. Vyrovnání měl na kopačce Stewart, mířil však jen do boční sítě brány Boruce.

V 90. minutě Celtic využil otevření hry Falkirku a Mizuno si připsal premiérový gól za glasgowský klub. Ihned z další akce se prosadil i McDonald a stanovil tedy skóre zápasu na konečných 3:0 pro Celtic.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele