základní část, 12. kolo
08.11.2008 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Dundee United - Aberdeen FC 2:1

Dundee pokračuje ve své fantastické formě, v dalším střetnutí skotské Premier League porazilo těsně 2:1 Aberdeen. Do dvougólového vedení dostali domácí Sandaza a Feeney, za hosty poté snižoval Mackie.

V prvních minutách zápasu jako by hráči Aberdeenu byli ještě v kabině, Dundee se během patnácti minut dostalo hned do dvoubrankového vedení. V osmé minutě se dostal balon přes Seana Dillona a Morgara Gomise až ke Francisu Sandazovi, jenž rozveselil domácí fanoušky.

O šest minut později utrpěl Aberdeen druhou ránu. Po centru Paula Dixona se zakončení nepovedlo Sandazovi, balon ale doputoval k Warrenu Feeneyho, který se zblízka nemýlil.

Do šance se také dostal Aberdeen, když De Visscher poslal do koncovky Sona Aluka, ten ale namířil svou střelu vedle. V další šanci se ocitl sám De Visscher, brankář Lukasz Zaluska jeho střelu lapil.

Po hodině hry hlavičkoval vedle hostující Darren Mackie, v 66. minutě se už ale aberdeenský forvard nemýlil. Aluko poslal parádní balon na Mackieho, jenž z bezprostřední blízkosti dopravil hlavičkou míč za záda Zalusky.

Aberdeen poté vrhl vše do útoku za účelem vyrovnat, v šanci se ocitli jak Wilkie, tak Miller, ani jeden z nich však vyrovnat už nedokázal.

Dundee se stále drží na třetí pozici a na začátku druhé části skotské ligy pořád může počítat s pohárovou Evropou.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele