základní část, 25. kolo
15.02.2009 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 0:0

Bezgólovou remízou skončilo třetí Old Firm derby v této sezoně. I přes převahu domácího Celticu dokázali Rangers v Parkheadu bodovat.

Velký debut v dresu Celticu si dobyl na pravé straně zálohy Willo Flood, jenž ještě nedávno hrál za Dundee United. Nahradil tak v záložní formaci zraněného Barryho Robsona. Na hřišti se od první minuty objevil i Shunsuke Nakamura, zatímco irský rychlík Aiden McGeady zůstal na lavičce náhradníků.

Rangers vyrukovali s taktikou na jednoho útočníka, důvěru opět od Waltera Smithe dostal Kyle Lafferty, na lavičce náhradníků zůstal jak Kris Boyd, tak i Kenny Miller.

První vážnější příležitost se odehrála před bránou Rangers, když po přihrávce Flooda mířil Scott McDonald mimo McGregorovu bránu. Průběh prvního dějství patřil spíše Celticu, který držel balon častěji na svých kopačkách než Jezdci. Na vyloženou šanci však fanoušci obou týmů čekali marně.

Trochu rozruchu přinesl chvíli před koncem první pětačtyřicetiminutovky akorát Jan Venegoor of Hesselink, který svým teatrálním vystoupením po faulu na brankáře Gers Allana McGregora jistě pobavil diváky. Krom toho si útočník za zákrok na hostujícího gólmana vysloužil žlutou kartu.

Rangers byli velmi blízko gólu, když si Madjid Bougherra pohrál u postranní čáry s Nakamurou a poslal centr před bránu Celticu, na malém vápně ve snaze odhlavičkovat balon do bezpečí si téměř vstřelil vlastní gól Stephen McManus.

Po hodině hry skvěle Kyle Lafferty přiťukl na velkém vápně Barrymu Fergusonovi, který tvrdě vystřelil nad domácí svatyni. V sedmdesáté minutě se odehrál v pokutovém území domácího celku velmi diskutabilní okamžik, kdy byl po odehrání míče velmi tvrdě atakován Kenny Miller, rozhodčí ale penaltu nenařídil.

Třináct minut před koncem se po nenápadné akci dostal ke střele Pedro Mendes, jeho rána byla však zablokována. Poté hlavičkoval po rohovém kopu z malého vápna David Weir, Artur Bourc ale předvedl vynikající reflexy.

V 88. Minutě zahrával Nakamura po faulu na jeho osobu přímý volný kop z pětadvaceti metrů, jeho povedenou střelu Allan McGregor zlikvidoval. Nic víc se už na Celtic Parku neodehrálo, oba týmy tak braly po bodu.

Čelo tabulky skotské ligy zůstalo tedy beze změn, tým Gordona Strachana stále drží dvoubodový náskok.

Autor: Petr Páral

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CELTIC NEPROHRAJE!!!

Reagovat
Tomtaf

1:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele