základní část, 4. kolo
31.08.2008 13:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 2:4

I když si Celtic věřil na vítězství v prvním derby nové sezóny proti rivalovi Rangers, zápas pro svěřence kouče Strachana skončil špatně. Domácí opouštěli hřiště se svěšenými hlavami, Rangers slaví zaslouženou výhru 4:2.

Zápas mezi Celticem a Rangers byl také souboj o čelo tabulky a dnešní taktickou bitvu na plné čáře vyhrál kouč Rangers, Walter Smith. Smith od začátku zápasu překvapivě nasadil útočníka Cousina, který se zařadil vedle Kennyho Millera. Rangers začali zápas velmi aktivně a obrana Celticu musela od Borucovy brány odvracet řadu centrů. Na druhé straně měl velkou šanci McManus, míč ale poslal mimo. Další příležitost vypracoval útok Celtiku, na konci ovšem záložník McGeady nemířil přesně. Ve 37. minutě se ale do vedení dostali hosté. Daniel Cousin prošel přes obránce a přesnou střelou překonal gólmana Boruce. Vedení ovšem Rangers drželi jen dvě minuty. McGeadyho nízký centr zamířil do pokutového území, Papac míč jen odrazil k Samarasovi, jenž lehce vyrovnal na 1:1.

Na začátku druhé půle zamířil těsně vedle brány Rangers rychlík Shaun Maloney. Ale jako první ve druhé polovině zápasu skórovali hosté a podruhé se ujali vedení. Charlie Adam našel volného Millera a ten si s proměněním šance poradil, 1:2. O deset minut později vedli Rangers už o dvě branky, Pedro Mendes se napřáhl a dalekonosnou ránou překonal Boruce, 1:3.

V 75. minutě jeden z nejlepších hráčů zápasu Cousin poněkolikáté fauloval a rozhodčí mu udělil druhou žlutou kartu. Pro autora prvního gólu Rangers tím zápas skončil. Ovšem i bez Cousina si Rangers dál vedli skvěle a už za čtyři minuty se čtvrtý gól třepotal v Borucově bráně. Nikým nechráněný Miller zvýšil už na 4:1 pro Rangers a fanouškům domácího týmu bylo jasné, že vítězi tentokrát nebudou jejich hráči. Oslavy Rangers už nezmírnil ani gól Nakamury z volného kopu v 90. minutě.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nevies kde to mam sledovat? nemam sport1 a dalo sa to kuknut niekde na nete ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, pokud nemáš satelit tak to neuvidíš živě. Vysílá to skotská televize a ta se bohužel nachází velmi obtížně. Božel ti asi zbyde max. sledovat on-line zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 ... jinak http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=17381&part=sports - tam je odkazů dost.

Reagovat
smazaný uživatel

rangers

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele