základní část, 7. kolo
27.09.2008 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 3:2

Na Celtik Parku se málem urodil překvapivý výsledek, to by ale na hřišti nesměl být Jan Vennegoor of Hesselink, který v 90. minutě hry zařídil domácím vítězství 3:0 nad Aberdeenem.

Obě mužstva začala zápas defenzivně, ani jeden z týmů si zpočátku zápasu velké šance nevytvořil. Obránci Aberdeenu měli největší potíže s Georgiosem Samarasem, jehož síla a rychlost s míčem u nohy byly silnou zbraní Celtiku. První větší šance se urodila v 14. minutě hry a zároveň se stala gólovou. Scott Brown zpracoval míč pro Vennegoora of Hesselinka a holandský útočník vstřelil svůj první gól v nové sezóně. Na druhé straně zahrozil Lee Miller, Boruc ale míč chytil. Už ve 27. minutě musel kouč Calderwood dělat změnu v sestavě Aberdeenu. Zraněného Severina nahradil Mulgrew a nikdo ještě netušil, co skotský mladík později dokáže.

Bývalý hráč Celtiku Mulgrew zahrával volný kop, ten ale ještě Boruc snadno lapil. Na druhé straně střílel těšně mimo bránu Samaras, po přestávce ale přišli Mulgrewovy chvíle. Lee Miller přihrával a Mulgrew měl čas a prostor k tomu, aby prostřelil bezmocného Boruce. V 65. minutě tentýž hráč zahrával volný kop a přesnou střelou překonal Boruce podruhé. Celtic musel začít jednat a Gordon Strachan proto na hřiště poslal McDonalda. A právě McDonald v 78. minutě svojí střelou srovnal stav na 2:2. Utkání se blížilo do konce a Aberdeen se snažil remízu udržet, to se mu ale nevydařilo. Míč dostal Vennegoor of Hesselink, jenž se stal hrdinou Celtiku, pokořil Langfielda a zajistil domácím výhru 3:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele