základní část, 16. kolo
29.11.2008 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Motherwell FC 2:0

Aberdeen si s Motherwellem na vlastním hřišti poradil a díky vítězství 2:0 si připisuje do tabulky tři body. Vedení zajistil domácím po hodině hry Gary McDonald a o pár minut později upravil z penalty na konečných 2:0 Lee Miller.

Lepší dvoustý zápas na lavičce Aberdeenu si snad Jimmy Calderwood nemohl ani přát, jeho svěřenci totiž porazili svého rivala ze středu tabulky a posunuli se už na pátou příčku tabulky. V prvních minutách hry nebezpečně střílel Mackie, Smith však míč vyrazil. Na druhé straně musel úřadovat po střele Lasleyho také gólman Langfield.

Velkou šanci Aberdeenu poté vytvořil svojí přihrávkou Miller, Mackie mohl střílet, místo toho se však chybně rozhodl přihrát obsazenému Alukovi. O pár minut později se fanoušci domácích hlasitě dožadovali penalty, za fauly na Maira a Mackieho, rozhodčí však nařídil pokračování hry.

Po hodině hry musel kvůli zranění odejít ze hřiště Considine, kterého nahradil McDonald a tentýž hráč po minutě pobytu na hřišti zařídil svému týmu výhru. McDonald si naběhl na centr Aluka a přesnou střelou zařídil vedení 1:0.

Jen šest minut na to Aberdeen vedl o dvě branky. Paul Quinn fauloval v pokutovém území Mackieho a nejenže dostal červenou kartu, ale zcela právem se kopala i penalta. K té se postavil Miller a vstřelil svůj čtvrtý gól sezóny. Do konce zápasu byl Aberdeen stále lepším týmem a Motherwell se do žádné větší šance nedostal. Domácí zaslouženě zvítězili 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele